LMBTQ-karakterek is lesznek a Ragadozó madarakban



Öt érdekes információ a DC új filmjéről. Magas korhatár-besorolással érkezik február 6-án a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című DC-film, amiből kiderül, hogy hogyan alakul Joker exnőjének sorsa az új csapatával, de addig is, íme néhány érdekesség!

LMBTQ-karakterekben nem lesz hiány: A Rosie Perez által életre keltett Renee Montoya nyomozó a képregényekben leszbikus, de az Oscar-jelölt színésznő magát „kvázi heteónak” tartja. Az, hogy ennek mekkora szerepe lesz a filmben, egyelőre kérdés, de ennél érdekesebb pletykákról is lehetett hallani a közelmúltban.

Ilyen híresztelés volt az, hogy Fekete Maszk és Victor Zsasz meleg bűnözőpárost alakíthat. Ezt az értesülést tulajdonképpen megerősítették egy friss interjúban, de valószínű, hogy a DC ugyanazt fogja tenni, amit a Marvel és a Star Wars, vagyis maximum utalgatnak a két karakter nemi irányultságára, de semmit sem fognak hangoztatni ezzel kapcsolatban.

Batgirl is majdnem színre lépett: Eleinte Joss Whedon, a Bosszúállók rendezője dolgozott egy Batgirl-filmen, de a direktor már rég kiszállt a projektből, amivel most a Ragadozó madarakon dolgozó Christina Hodson próbál kezdeni valamit.

De Batgirl nevét nem a közös forgatókönyvíró miatt kell megemlíteni, hanem azért, mert a képregényekben a korábbi Batgirl, Barbara Gordon volt a csapat egyik alapítója, és egyben kulcsfigurája, de már Orákulumként.

Ugyanakkor itt van Cassandra Cain, aki egy másik Batgirl, ám abból, amit eddig mutattak a karakterből, elég furcsa lenne, ha a DC úgy döntött volna, hogy egycsapásra denevérjelmezre cseréli Cassandra utcai ruháját.

A híresztelések szerint egyébként Batgirl is szerepelt egy korábbi draftban, de az előbb említett szólófilm miatt végül kihúzták a történetből.

Ebben a szupercsapatban (szinte) senkinek nincs szuperereje: A film szereplőit nézve elmondható, hogy nem is olyan szuperek, hiszen Vadásznő, Renee Montoya és Cassandra Cain inkább profi bunyós.

A csapat egyetlen kivétele Fekete Kanári, akinek szupereje a „kanári sikoly”, aminek létezését többféleképpen magyarázzák. Egyszer veleszületett képesség, máskor laboratóriumban kifejlesztett, vagy mágikus eredetű. A lényege nagyjából az, hogy az elképesztő erejű, szuperszonikus kanári sikoly olyan sok energiát emészt fel, hogy a hős csak igazán nagy vészhelyzetben vetheti be.

Volt férfi tagja is az eredeti brigádnak: A Ragadozó madarak csapatnév egyáltalán nem zárja ki annak lehetőségét, hogy férfi is csatlakozzon hozzájuk. A képregényekben volt erre példa, sőt, már maga Nightwing is segített egyszer-kétszer a bandának.

A Birds of Prey vol. 2 képregénysorozatban pedig a Titánokhoz tartozó Hawk, vagyis Sólyom, aki férfi, és Dove, azaz Galamb is a csapat tagja volt.

A film Margot Robbie ötlete volt: Amikor 2015-ben az Öngyilkos Osztagot forgatták, akkor a felkészülés során Margot Robbie felismerte, hogy milyen sok lehetőség rejlik az általa játszott karakterben, és Harley Quinn akár egy saját filmet is megérdemelhetne.

A színésznő saját maga állt a Warner elé a saját filmötletével, majd ő lett a projekt vezető producere a saját cége, a LuckyChap által. A Ragadozó madarak rendezői székét Cathy Yan kapta, a forgatókönyvet pedig Christina Hodson írta.

A célkitűzés az volt, hogy az eredmény egy olyan film legyen, ami nem az Öngyilkos Osztag folytatása, hanem egy saját lábán megálló alkotás, ami az Aquaman és a Joker esetében is sikernek bizonyult.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló