Horrorfilmek karácsonyra



Ha unod a mézes-mázas ünnepi filmeket, akkor ajánlunk néhány borzongató darabot.A magyar tévénézők számára hagyomány, hogy megnézik a kedvenc karácsonyi filmjeiket az ünnep napjaiban, de nem szereti mindenki a betörőkkel elbánó Kevin kalandjait, ahogy a romantikus, szeretet árasztó családi moziktól is többen a hajukat tépik.

Szerencsére sehol sincs kőbe vésve, hogy karácsonykor csak a mézes-mázas filmeket nézhetjük, tehát amennyibe inkább horrorra vágysz, akkor a következő ajánló neked szól!

Krampus (2015): A karácsonyi horrorban egy démon meg akarja büntetni a rossz gyerekeket.

Silent Night Deadly Night (1984): Egy megtört fiatal felnőtt családját egy télapónak öltözött rabló mészárolta le. A férfi egy játékboltban dolgozik, ami addig remek, amíg karácsonykor rá nem osztják a Mikulás szerepét, ugyanis ekkor baltát ragad, és kezdődik a mészárlás.

Santa Claws (1996): Egy őrült rajongó a szerelmével üldöz egy zs-kategóriás színésznőt, és mindenkit megöl, aki a beteges szerelme útjába akar állni.

Sint (2010): Durva történet Szent Miklósról, aki ebben a filmben egy gyilkos, aki a december ötödikei telihold kelésekor gyerekeket rabol, és öl meg.
Don’t Open ‘Till Christmas (1984): A történet Londonban játszódik, ahol egy sorozatgyilkos télapónak öltözött alakokra vadászik.
Az áldozatok sem szentek, hiszen egyesek kukoldába járnak, míg egy másik gyerekekkel fajtalankodik. Igazi vérben tocsogó film.

Fekete karácsony (2006): Nyolc lány a kollégiumban marad, ám rossz házat választanak, mert abban az épületben régen szörnyű tragédiák történtek. A horror egy telefonhívással kezdődik, majd a lányok sorra eltűnnek.

Santa’s Slay (2005): A Mikulás itt egy démon, aki egyszer elvesztette a fogadást, amit egy angyallal kötött, ezért minden évben körbejárja a világot, hogy gyerekeket ajándékozzon meg. A fogadásban azonban belefoglalták a határidőt, ami lejárt, úgyhogy a Mikulás visszatérhet a démonokhoz hű, gonosz életvitelhez.

Feeders 2: Slay Bells (1998): Ha a földönkívüli téma érdekel, akkor íme egy karácsonyi horror, amiben az ünnepet választják az idegenek arra, hogy megszállják a bolygót. Nem eszik azonban olyan forrón a kását, hiszen az emberek nem hagyják magukat csak úgy igába hajtani! Az emberiség megmentésére a Mikulás és a törpék sietnek!

Silent Night, Zombie Night (2008): Az élőhalottak sem maradhatnak ki az ajánlóból, hiszen napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek. A sztori szerint a zombiapokalipszis tör ki karácsony előtt.

Elves (1989): A náci tudósok azzal kísérleteznek, hogy szupertörpöket teremtsenek, de persze a kísérlet katasztrófához vezetett.

(Forrás: dajkag.blog.hu, filmkatalogus.hu, bizzariummagazin)

 

Ajánló

Ajánló