Ezekkel a dolgokkal jobb tisztában lenni a népszerű üdülőhelyeken!Mire kell figyelni a közkedvelt országokban?Montenegró: Csak a legtapasztaltabb sofőröknek ajánlott autóval közlekedniük Montenegróban. A bankok hétköznap délután 3 óra, hétvégén délután 1 óra után nem fogadnak ügyfelet. Ha valakinek utalást kell intéznie, adót kell fizetnie vagy pénzbírságot fizetne be, akkor ezt a postán teheti meg.

Ha a turista jó minőségű árut szeretne venni, akkor nehezen fog boltot találni, ugyanis azok 80%-a Kínából vagy Törökországból származó hamisítványokkal van tele.

Egyiptom: A tevék tulajdonosai direkt betanítják az állatokat, hogy csak rájuk hallgasson, ezért előfordulhat, hogy kétszer kell fizetni azért, hogy valaki felszálljon és leszálljon a tevéről. Egyiptomban szinte nincs is árcédula a termékeken, ez pedig a szupermarketekre is jellemző, ugyanis az eladók úgy gondolják, hogy a turistáknak nincs anyagi problémájuk, ezért nyugodt szívvel adják drágábban nekik a termékeket.

Törökország: A turisták csak kísérővel mehetnek a hegyekbe, tábortüzet csak török származású ember jelenlétében gyújthatnak. Törökországban arra is számítani kell, hogy még az ötcsillagos szállodákban sem adnak a vendégeknek papucsot és törölközőt. A turisták erről csak ott szereznek tudomást, ugyanis az utazásszervező honlapok általában azt írják, hogy ez csak a deluxe és a junior lakosztályok esetében van így, pedig nem.

Az orvos kihívása 106 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, és ez nem tartalmazza a kezelés díját. A fogorvosok még drágábbak.

Ciprus: Úszás közben előfordulhat, hogy az ember bizsergő érzést tapasztal a kezeiben, majd az egész testében. Ennek oka, hogy egy-egy vihar közben a medúzák túlságosan közel kerülnek a parthoz, a korallokhoz, amibe beleakad a csápjuk és leszakad. Bár így már nem része a medúzának, a csáp mégis csíp. A csípésre azért nem szabad legyinteni, mert később vöröses-sárga duzzanatok jelenhetnek meg a bőrön, valamint láz és viszketés jelentkezhet.

A ciprusi nyaraláshoz érdemes stranddal rendelkező szállodát választani, ugyanis ellenkező esetben olyan kellemetlen kalandokban lehet része a turistának, mint a vad helyeken való séta, szinte minden kényelmet nélkülöző strandok, koszos mellékhelyiségek vagy öltözők.

Vietnam: A csapvíz rendkívül rossz, ráadásul Vietnam sajátos éghajlata miatt kedvez a baktériumok és vírusok szaporodásának. A legjobb az, ha még a palackozott ivóvizet is felforralják, majd lehűtik a fogyasztás előtt.

Aki vásárolni indul, az vegyen fel egyszerű ruhát, mert a helyi eladók már az öltözék alapján messziről észreveszik, hogy kinél van több pénz, és átírják az árcédulákat, ha látják, hogy egy pénzesebb turista közeledik. Ez néha az illető szeme előtt is megtörténhet.

Thaiföld: Rengeteg turista szeretné kipróbálni a híres thai masszázst, de csalódniuk kell, mert ez egyáltalán nem olyan pihentető, mint azt remélték. A turisták nagyon szeretnek mopedeket vagy autót bérelni, ám ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy ne az eredeti útlevelüket adják oda a bérbeadónak, hanem másolatot, mert az eredetit könnyen ellophatják, akkor pedig a turisták nem hagyhatják el a helyet.

Emellett arra is számítani kell, hogy megvádolják őket anyagi kárral, mert például őket hibáztatják, ha egy évekkel ezelőtt keletkezett karcolást vesznek észre a járművön. Ebben az esetben ki kell fizetni a kárt, és csak ezt követően kapják vissza a kauciót.


Aki taknyos vagy köhög, inkább ne utazzon Thaiföldre, mert a forró és párás éghajlat ront a tüneteken, az antibiotikumok pedig rendkívül drágák. Szintén a klíma az oka annak, hogy a thaiföldi nyaralás nem a legjobb választás a gyerekek számára.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló