Antonio Banderas jó dolognak tartja a korábbi szívrohamát



Öt meglepő tény a 60 éves színészről.1960. augusztus 10-én született José Antonio Domínguez Banderas, napjaink egyik legismertebb spanyol színésze, aki eleinte nem filmsztárnak készült, hanem futballistának, de egy sportsérülés és a Hair-musical miatt színészi pályára lépett, ám nem ez az egyetlen érdekesség vele kapcsolatban.

Saját parfümmárkával rendelkezik: Az A-listás színészek többsége csak egy-egy termék erejéig dolgozik nagyobb parfümházzal, de Banderas ezen a téren is külön úton jár, hiszen 1997-ben, amikor még a sztárok messze jártak attól, hogy saját parfümökkel rukkoljanak elő, megállapodást kötött a Puiggal.

Az Antonio Banderas Perfumes mind a két nem számára készít parfümöket, sőt, a színész 2016-ban még egy szinttel feljebb lépett, ugyanis az Antonio Banderas Designnal a ruhaiparba is belekóstolt.

Szerinte a pár évvel ezelőtti szívrohama volt a legjobb dolog, ami történt vele: Banderas körülbelül két és fél évvel ezelőtt kapott szívrohamot, amibe szerinte csak azért nem halt bele, mert a barátnője, Nicole Kimpel lenyeletett vele egy 5 milligrammos aszpirint.

Bár egy ilyen traumatikus eseményre aligha emlékszik vissza szívesen az ember, mégis a színész rendszeresen úgy beszél a történtekről, hogy az volt a legjobb dolog, ami történt vele:

„Amikor azzal szembesülsz, hogy bármikor meghalhatsz, akkor elkezdesz másféle döntéseket hozni. Megváltoznak a prioritásaid, ugyanis sok minden, amit addig mindennél fontosabbnak tartottál, hirtelen lényegtelennek tűnik. Ráébredsz, hogy az, ami igazán fontos, az a lányod, a családod, a barátaid és a hivatásod. Az utóbbi alatt nem szakmai karrieremet, hanem sokkal inkább a színészi elhivatottságomat értem.”

Emellett Banderas azt is elárulta, hogy azért tudott igazán hiteles alakítást nyújtani az Almodóvar-féle Fájdalom és dicsőségben, mert sokkal jobban átérezte, hogy milyen kiszolgáltatottnak lenni, úgy élni, hogy állandó fájdalmak kínozzák az embert.

Bármit szexivé tud tenni: A The Late Show With Stephen Colbert műsorvezetője így csodálta egy alkalommal Banderas hangját:

„A tiéd Hollywood egyik legjellegzetesebb hangja. Te vagy a Csizmás Kandúr és a Nasonexes méhecske. Bárki azonnal ráismer az orgánumodra, és minden, amit mondasz, valahogy azonnal szexi lesz.”

Ennek bizonyítására Colbert felírt néhány mondatot, például azt, hogy „a nap hala a tilápia”, hogy a színész hangosan felmondja. Bár az eredmény nem lett annyira átütő, mint az, amikor Benedict Cumberbatch szavalt R. Kelly-t, mégis Colbert nem túlzott olyan nagyon.

Eredetileg focistának készült, de túlságosan is „úriember” volt a sportághoz: Spanyolként természetes, hogy fiatalon Banderas is rajongott a futballért, az edzője pedig tehetséges csatárnak tartotta.

Később azonban Antonio Matez, aki 1974 és 1977 között volt a Málaga ifjúsági csapat edzője, azt nyilatkozta, hogy Banderast soha nem küldték le a pályáról szabálytalanságért, és összességében „túl udvarias volt ehhez a sporthoz”.

Banderast mégsem ez térítette el a futballkarriertől, hanem az, hogy 14 éves korában súlyosabb bokasérülést szenvedett, és a kényszerpihenő ideje alatt érdeklődni kezdett a színészet iránt, majd úgy döntött, inkább azzal akar foglalkozni.

Ő rendezte a Desperado egyik jelenetét: Banderas rendezői bemutatkozására (Tűzforró Alabama) 1999-ig kellett várni, de már 1995-ben, a Desperado forgatásán is kipróbálhatta a direktor szerepet. Ezt annak köszönhette, hogy Robert Rodriguez nem szeretet „second unitokkal” (az a kisebb stáb, amely a nem lényeges beállítások felvételéért felel) dolgozni, ezért amikor a mosdóban játszó jelenetekhez értek, a színész egyszerűen megkérdezte, hogy azokat rendezheti-e ő, mire Rodriguez igent mondott.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló