Egy béka rendelkezik Thor erejével



Öt szuperképességekkel rendelkező állat a Marvel világában.Throg (1986): Miután a békává változott Thor megküzdött egy patkánnyal, megszabadult Loki átkától, de előtte még hátrahagyott egy letört szilánkot a Mjölnirből, amit az alkotó Walter Simonson után elnevezett Simon Walterson talált meg, aki egy boszorkánynak köszönhetően ugyancsak békává változott. Waltersonnak sikerült megemelnie a letört darabot, így ő is megkapta az isten erejét, ezért ettől kezdve Thrognak nevezte magát.

Szájzár (1965): Hosszan lehetne sorolni azokat az okokat, amelyek miatt rossz volt a három éve bemutatott Inhumans-adaptáció, sokan pedig szeretnék örökre elfelejteni, hogy egyáltalán létezett a sorozat, ám abban a többség egyetért, hogy Szájzár, az Inhumánok óriási bulldogja egyike azon kevés pozitívumoknak, amire azért érdemes emlékezni.

A sorozatban csak kevés jelenetben szereplő, a képregényekben ennél is jobban szerethető kutyát leginkább utazásra használja a királyi család, ugyanis Szájzár képes teleportálni, valamint különösen szoros kapcsolatban áll az Inhumánok vezetőjével, Fekete Villámmal és a királyné húgával, Kristállyal. Stan Lee és Jack Kirby 1965-ben, a csapat többi tagjával egyetemben, találta ki Szájzár karakterét.

Mordály (1976): A Marvel Moziverzum egyik legjobban kedvelt karaktere a mosómedveszerű lény, aki a magyar fordításban a Mordály nevet kapta. A karakter eredetileg egy 89P13 kódnevű, félvilági lény, aki illegális génmódosítások eredményeként vált értelmes teremtménnyé és a technológia szakértőjévé.

A fejvadász, kalandor Mordály nagyszerű pilótaképességekkel és fegyverszakértelemmel rendezik. A karakter leghűségesebb társa Groot, akivel már többször is meggyűlt a bajuk a törvénnyel. Mordály először 1976-ban, a Marvel Preview #7-ben jelent meg, köszönhetően Bill Mantlo írónak és Keith Griffen illusztrátornak, akiket a The Beatles „Rocky Raccoon” dala ihletett meg.

Mordály az önálló sorozata mellett más karakterek oldalán is megjelent a képregényekben, mégis a legtöbben A galaxis őrzői című filmből ismerik.

Lockheed (1983): Chris Claremont alkotta 1983-ban Kitty Pryde szárnyas kiskedvencét, aki egy méhkas-szerű társadalomból származik. A leginkább lila sárkányra hasonlító Lockheed akkor találkozott az X-Mennel, amikor a hazájának legnagyobb ellensége, a Fészek elrabolta és egy idegen bolygóra vitte a csapatot.

Lockheed segített megszökni Kitty Pryde-nak, majd vele ment a Földre, ahol azóta is szinte elválaszthatatlan barátok. Bár Lockheed nagyon aranyos, azért veszélyes is, ugyanis többek között képes a tűzokádásra, a nála nehezebb emberek felemelésére, tehát harcban is jó hasznát veszik a mutánsok.

A képregényeken kívül még nem kapott sok feldolgozást Lockheed, akinek első filmes szereplése az idén bemutatott Az új mutánsokban volt, ahol ljána Raszputyin szövetségeseként bukkant fel.

Devil Dinosaur (1978): Jack Kirby művészete és munkássága nagy hatást gyakorolt a képregényvilágra, így nem meglepő, hogy mind a két nagy kiadó lehetőséget adott neki a saját karakterei és sorozatai elindítására.

Kirby akkor találta ki Devil Dinosaur karakterét, amikor egy rövid időre visszatért a Marvelhez a 70-es évek második felében. Bár a tomboló, piros T-Rex sorozata csak kilenc füzetet élt meg, mégis a karakter nem végezte a süllyesztőben, köszönhetően annak, hogy a történetét más szerzők folytatták.

Devil Dinosaur intelligenciaszintje megegyezik az emberekével, mindent tud, amit egy dinoszaurusznak tudnia kell és képes a méretváltoztatásra. A jelenlegi hírek szerint a Marvel már fejleszti a 2016 óta futó Moon Girl and Devil Dinosaur alapján készülő animációs sorozatot.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló