Puszta kézzel ölte meg a medvét Gene MoeHihetetlen módon túlélt állattámadások.Puszta kézzel ölte meg a medvét: 1999-ben szarvasra vadászott Gene Moe Alaszkában. A 69 éves férfi lehajolva nyúzta az elejtett szarvast, amikor rémisztő üvöltéssel rávetette magát egy kodiak-medve, ami a jegesmedve mellett a legnagyobb szárazföldi ragadozó. Az állat Moe karjába harapott, és a földre teperte.

A küzdelemben a medve kiharapott egy darabot Moe combjából. A férfi ekkor elő tudta venni a zsebkését, amivel sikerült megszúrnia az állatot a nyakán és a gerincén. Három-négy összecsapás után már mind a ketten komoly sérüléseket szereztek.

Ekkor Moe különös magabiztossággal vetette bele magát az újabb harcba, mert érezte, hogy ez lesz az utolsó. Állítása szerint olyan erővel sikerült a bal öklével orrba vágnia az ismét támadó medvét, hogy az holtan esett össze.

Moe két bőrátültetésen esett át, a sebeit 500 öltéssel varrták össze, a felépülése pedig 1 hónapon át tartott. A medve prémje máig a nappalija falán lóg, ahogy az a kés is, amivel sikerült megsebesítenie az állatot.

A fiatalember, aki kígyó, medve és cápa támadását is túlélte: A coloradói Dylan McWilliams első félelmetes élménye 2015-ben történt, ugyanis az akkor 17 éves fiút egy csörgőkígyó marta meg a Utah állambeli túrázása során. McWilliams szerencséje az volt, hogy csak kevés méreg jutott be a szervezetébe, így néhány napos rosszullét után rendbe jött.

Két évvel később, amikor a szabad ég alatt éjszakázott Coloradóban, már nem volt ennyire szerencsés, ugyanis arra ébredt fel, hogy egy 140 kilós fekete medve marcangolja. A komolyabb sérüléseket szenvedett McWilliams úgy tudta elkergetni a medvét, hogy a küzdelem közben sikerült az állat szemébe döfnie.

A túrázó fejbőrét kapcsokkal kellett rendbe hozni, McWilliams kedvét azonban ez sem vette el a további túrázástól, aminek újabb támadás lett a vége, ugyanis a Hawaiin bodyboardozó fiatalember egyszer csak azt vette észre, hogy egy jókora cápa megragadta a lábát.

Később kiderült, hogy egy kétméteres tigriscápa támadt rá. McWilliams akkor is ellentámadásba lendült, és rugdosni kezdte az állatot, akinek elűzése után, a lehető leggyorsabban a partra úszott, majd kórházba került, ahol összevarrták a sebeit.

McWilliams nem hibáztatja az állatokat a támadásokért, és továbbra is imádja a szabadban tölteni az idejét.

Halászt marcangolt a felbőszült víziló: A kenyai Mathew Wanjiuku a Naivasha-tónál halászott, amikor egy kéttonnás víziló elragadta. Az állat a fejét, a kezeit és a felsőtestét harapdálta, majd a férfi vérző testét a parton hagyta. A szemtanúk csak ekkor tudtak közbeavatkozni, méghozzá úgy, hogy fémlemezekkel zajt csaptak, mire a megvadult állat távozott.

A kórházba szállított Wanjiuku zúzódásokat és szúrt sérüléseket szenvedett a felsőtestén, de túlélte a víziló támadását.

Két perc a nagy fehér cápa szájában: Eric Nerhus Ausztrália partjainál búvárkodott a fiával és más búvárokkal, amikor 7-8 méteres mélységben, kagylók gyűjtögetése közben, egy cápa megtámadta.

A ragadozó a fejénél fogva ragadta meg a 41 éves férfit, aki testének majdnem fele eltűnt a cápa szájában. Nerhus kétségbeesetten küzdött, aminek köszönhetően sikerült megtalálnia a cápa szemgödrét, amibe aztán két ujjal beledöfött.

A szúrás hatására a cápa kinyitotta a száját. A búvár próbált kiszabadulni az állat fogai közül, de a cápa nem adta fel, és csak akkor fújt visszavonulót, amikor Nerhus a vésőjével, amit arra használt, hogy kagylókat szedjen le a sziklákról, szemen szúrta a ragadozót.

Nerhus később elmondta, hogy a búvárkodáshoz használt ólommellénye mentette meg az életét, ugyanis az védte meg a cápa fogaitól.

(Forrás: nlc.hu)

Ajánló

Ajánló