Néhány kérdés, amelyekre nem adott választ a Wonder Woman 1984



Patty Jenkins nyilatkozatai és a képregényes háttér adhat magyarázatot a film rejtélyeire.Hogy képes Wonder Woman a repülésre? – Ebben a filmben végre kiderül, hogy Diana Prince tud repülni, de ez a képessége elválaszthatatlan az első szerelmétől, Steve Trevortól, akinek az egyik jelenetben bevallja, hogy a repülésről (vagy amikor meglát egy repülőt) mindig a férfi jut az eszébe. Steve erre annyit mond, hogy „ez csak szél és levegő”. Később, amikor Diana visszavonja a kívánságát, a lasszójával küzdi fel magát a felhők közé, ahol képes fent maradni, miután megérti, hogy „ez csak szél és levegő”.

Igaz, hogy ehhez egy fizikusnak lenne néhány szava, de a főhősnő szempontjából nézve ügyes megoldás, hogy az őt megrohanó érzelmek és emlékek segítségével alakul ki egy új képessége. Jenkins elmondta, hogy nagyon tetszett neki az, hogy Diana egy ennyire érzelmes epizód során tanul meg repülni. Hozzátette, hogy ez egy olyan metafora, ami mindenkire érvényes, vagyis mindenki képes elengedni dolgokat, elfogadni olyannak, amilyenek, tehát megérteni, hogy minden csak szél és levegő.

A Wonder Woman 1984 további részében Diana megőrzi ezt a képességét, de éppen ez veti fel azt a kérdést, hogy a karakter miért nem repült a Batman Superman ellen és Az Igazság Ligája című filmekben? Erre talán a Wonder Woman 3. fog választ adni.

Melyik isten hozta létre az Álomkövet? Amikor Diana és Steve jobban utánajár, hogy miként változhatott Maxwell Lord egyfajta Dzsinivé, akkor rájönnek, hogy a férfi egyesült az Álomkővel, amit a Hazugság Istene, avagy az Átverés Ura hozott létre.

A nézők itt azt gondolhatták, hogy újabb isten csatlakozik a történethez, de nem ez történt, mert Diana és Steve nem foglalkozott tovább a felfedezéssel, mert inkább a Lordra koncentrálták, így az istenről nem derült ki más a nevén kívül.

A képregényekben az Átverés Ura egy félisten, aki Diana nemezisét, Arészt, a Háború Istenét szolgálta. Ahogy arra a nevéből sejthető, a karakter imádja manipulálni a dolgokat és átverni az embereket. Ha a görög mitológiában keresünk választ a kérdésre, akkor a szintén a csalárdság és a hazugság körül mozgó Dolosból kell kiindulni.

Az Átverés Ura 1942–ben jelent meg először a Wonder Woman képregényekben, ahol jelentős szerepet töltött be a II. világháború alakulásában. A karakter talán azért nem kapott nagyobb szerepet a Wonder Woman 1984–ben, mert a készítők úgy ítélhették meg, hogy elég két gonosztevő egy filmbe.

Mindezek után hogy tudta Wonder Woman titokban tartani a létét? – Már maga a film eleje is felveti a Woman Woman titkos létével kapcsolatos kérdést, mert igaz, hogy a plázás rablótámadásnál Diana kiiktat néhány biztonsági kamerát, de több száz szemtanú előtt intézi el a gazfickókat.

Ugyanakkor nem ez a főhősnő egyetlen nyilvános jelenete, hiszen ott van például a befejezés, amiben az egész világ hallhatja Diana hangját. Igaz, nem kizárt, hogy csak a rendezés sugallja azt, hogy Wonder Woman beszél, de valójában Maxwell Lord az, akit az Igazság Lasszójával kényszerít igazmondásra.

Mindenesetre különös, hogy az utókor semmit sem tud Diana látványos egyiptomi és washingtoni ütközeteiből.

Mi történt Maxwell Lorddal? – A Wonder Woman 1984 utolsó perceiben látható, hogy rehabilitálják a Maxwell Lordot, sőt, a hátteréről is kiderül néhány dolog, hogy el lehessen őt helyezni a nagy egészben, de az nem derül ki, hogy felelni fog-e a tetteiért? Amikor találkozik a fiával, akkor hallani a háttérben a szirénákat, de az kérdés, hogy érte jönnek-e.

Bármi is történt vele a filmben, az biztos, hogy Lord jobban járt, mint a képregényekben, mert azokban Wonder Woman egyszerűen eltörte a nyakát.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló