A Mortal Kombat legnépszerűtlenebb harcosai



Ezek a karakterek valószínűleg kimaradnak a hamarosan érkező filmváltozatból.Az évek során szép számmal bővült a Mortal Kombat harcosainak sora, ám míg vannak igazán népszerű karakterek, addig néhány figura olyan béna lett, hogy az ő hiányuk senkinek sem fog feltűnni a videojáték alapján készült film nézése közben.

Moloch: A Mortal Kombat: Deadly Alliance-ben jelent meg a három szemű Moloch, a „halál óriásgömbje” nevű nevetséges fegyverével. Bár ő volt a játék egyik al-boss-sza, mégse sikerült elég kreativitást belevinni a karakterbe, aki még saját kivégzést sem kapott.

Később a Mortal Kombat: Armageddonban már játszható karakterként szerepelt, a láncos gömbjéből pedig csak a lánc maradt meg, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy ne ő legyen az egyik legbénább Mortal Kombat harcos.

Chameleon és Khameleon: A Mortal Kombat sorozatban két különböző, de egyformán béna Chameleon szerepel. Az eredeti terv szerint Chameleon a Mortal Kombat 3-ban szerepelt volna, de a készítők úgy döntöttek az utolsó pillanatban, hogy kivágják a játékból a karaktert, akit ennek köszönhetően, csak egy kis csalással lehet előcsalni.

A Mortal Kombat Trilogy-ban már Khameleonnal együtt, mint titkos karakterként szerepelt, de az utóbbi csak a N64-es változatban. A két Mortal Kombat harcosban ennél nincs is több érdekesség, ugyanis saját mozdulatokkal sem vértezték fel őket, hanem csak különféle nindzsa karakterek képességeinek összegyúrásában alkották meg őket.

Igaz, a nevük alapján lehetne azzal érvelni, hogy kaméleonként másolják a többi harcos mozdulatait, de az igazság inkább az, hogy a fejlesztők lusta és ötlettelen megoldásának tűnnek.

Meat: A rajongók az esetek többségében nagyon szeretik a Mortal Kombat rejtett karaktereit, hiszen ezek olyan remekül eltalált szereplők, amilyen például Jade, Reptile, Noob és Smoke. Meat azonban azon figurák közé tartozik, akikkel a fejlesztők mellélőttek.

A karakternek rögön a háttérsztorija nem illik a Mortal Kombat világába, ugyanis Meat Shang Tsung egy félresikerült kíséretének eredménye, aki megszökött, így a gonosz varázsló nem tudta befejezni a folyamatot, ezért Meat, ahogy azt a neve sugallja, egy sétáló-beszélő húsdarab.

Annak ellenére, hogy az egyetlen szemgolyóval rendelkező Meat milyen ötletszegény karakter, elég sokszor szerepelt a sorozatban, amelynek epizódjai közül a Mortal Kombat: Deceptionben, az Armageddonban, a 2011-es Mortal Kombatban és az MKX-ben is felbukkant.

Hsu Hao: A Mortal Kombat egyik legutáltabb karaktere Hsu Hao, a mongul hadúr, akit eleinte „anti-Jax”-ként képzeltek el a NetherRealm fejlesztői, akik állítólag szintén ki nem állhatták a figurát. Ezt igazolja az egyik dizájner, John Vogel nyilatkozata is, ugyanis elmondása szerint annak ellenére hozták vissza a karaktert az Armageddonba, hogy egyébként óriási csalódást okozott.

Azt könnyű kitalálni, hogy miért, hiszen Hsu Hao mozdulatai semmilyenek, egyetlen kivégzési módja a mellkasából kilőtt lézer, ezért akár Kani egyik fatality-je is lehetne, ráadásul a története is unalmas, a kinézete pedig egyáltalán nem sejtett egy kemény Mortal Kombat harcost.

Taven: Alapvetően nem lenne baj Tavennel, ha nem lennének ennyire unalmas a dialógusai, a mozdulatai és a dizájnja miatt, hiszen a háttértörténete alapján egész izgalmas harcos válhatott volna belőle.

A sztori szerint Taven Argus, Edenia védelmező istenének a félisten fia, aki a vizet irányító féltestvérével, Rainnel ellentétben a tüzet uralja. Ennek ellenére Taven elég sótlan figura lett, akit alaposan át kellene dolgozni ahhoz, hogy népszerűbb karakterré váljon. Egyelőre azonban a Mortal Kombat: Armageddon óta csak camoszerepben tűnt fel a Mortal Kombatban (2011) és az MKX-ben.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló