Minden, amit tudni érdemes a Godzilla Kong ellenről!



Ezeket a dolgokat jobb, ha tudod az alkotásról.Szerves anyagot is felhasználnak a filmbéli technológiában: A Ghidorah-koponya belseje úgy néz ki, mint egy pilótafülke, amiben a pilótaülés fölött egy fejre illeszthető szerkezet található, ami világító kábelekkel kapcsolódik egy világító burához, amiben neonszínű kábelek szövik be a koponya lyukait.

Az majd csak a filmből derül, hogy pontosan mire való ez a szerkezet, de az biztos, hogy a technológiát az Apex használja. A jelenetben Ren Serizawa (Shun Oguri), aki Ishiro Serizawa fia, ebben a pilótafülkében tartózkodik Walter Simmons (Demián Bichir) az Apex alapítójának és egyben vezérigazgatójának társaságában.

Az előző film stáblista utáni jelenetéből kiderült, hogy az egyik gonosztevő, valószínűleg az Apex megbízásából, megszerezte a Ghidorah egyik levágott fejét. A Godzilla Kong ellenben látható jelenetben a szerves anyag találkozni fog a technológiával, tehát a múlt a jövővel, ami egybecseng a film fő motívumával: két különböző világ, ami állandó harcban áll egymással.

Nem feltétlenül az Apex a film főgonosza: Különös lehet, hogy a korábbi filmekben nem esett szó az Apexről, viszont ezt könnyen ki lehet magyarázni azzal, hogy ez a vállalat akkor indult virágzásnak, amikor az óriásszörnyek felemelkedtek.

A cég valószínűleg üzleti kapcsolatot ápol Alan Jonah-val, A szörnyek királya egyik főgonoszával. Az is kiderült, hogy a Godzilla Kong ellen egyik pontján a Monarchnak dolgozó Nathan Lind Apex technológiát használ majd arra, hogy bejusson a Belső Földbe, ugyanakkor rá kell jönnie, hogy minden, amit az Apex eladott neki, nem az, aminek elsőre látszik, tehát az Apex a szürke zónában mozog.

A film rendezője elmondta, hogy nem feltétlenül Walter Simmons a történet főgonosza, ugyanis nem nevezhető egy nagy manipulátornak, inkább egy olyan összetett karakter, aki hisz abban, hogy jót tesz, és talán így lesz, de majd itt kap szerepet az a rejtély, amely az egész filmet átszövi.

A film zenéje nem egészen olyan lesz, mint amilyenre előzetesen számítanánk: A film zenéje is egy olyan része a Godzilla Kong ellennek, ami igyekszik megkülönböztetni az alkotást a Szörnyuniverzum többi darabjától.

Míg a korábbi filmek aláfestő zenéje elektronikus volt, addig a Godzilla Kong ellenben synthwave-szerű zene szól, amelynek megkomponálását Junkie XL zeneszerzőre bízták.

A Szörnyuniverzum mitológiáját is tovább bővíti: Habár a Szörnyuniverzum korábbi darabjai önállófilmként is működnek, mégis a különféle történetek annak a nagyobb egésznek a részei, amelyet a Legendary évek óta építget.

Ebből következik, hogy fontos, hogy legyen egy egységes mondakör, amelyből a filmek inspirálódhatnak, ahogy a történetek egyre összetettebbek lesznek. Ennek érdekében vezették be a Monarch nevű szervezetet, valamint a készítők odafigyelnek arra, hogy a történetek olyan képet fessenek, amely akár a valóság is lehet, hogy érződjön, a filmek átgondolt tervezés eredményei.

Két részre oszlik a csapat: #TeamGodzilla vs. #TeamKong: A Godzilla Kong ellen emberszereplői oldalt választanak maguknak, ugyanis Madison (Millie Bobby Brown), Bernie Hayes (Brian Tyree Henry) és Josh Valentine (Julian Dennison) a #TeamGodzilla sorait erősít.

A #TeamKong oldalhoz Nathan Lind (Alexander Skarsgård), Ilene Andrews ( Rebecca Hall) és egy Jia nevű kislány (Kaylee Hottle) tartozik.

A filmbéli világ enyhén futurisztikus: A rendező elárulta, hogy a Godzilla Kong ellen egy kissé futurisztikus világban játszódik. Hogy pontosan mikor, azt nem fogalmazták meg, de egyértelmű utalások lesznek arra, hogy ez a világ nem az, amelyikben mi élünk.

A rendező azt is elárulta, hogy azért választották Hongkongot Godzilla és Kong látványos összecsapására, mert az a hely már most futurisztikusan néz ki, így azt az utómunkával még jobban ki tudták hangsúlyozni.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló