Emberre hasonlító, vörös szőrzetű lényt láttak az amerikai katonák a vietnami háború idejénIsmerd meg Vietnam legijesztőbb legendáit!A Batutut: 1947 óta szólnak legendák arról az emberhez hasonló lényről, akinek a Batutut nevet adták. A történetek szerint a lény lakhelye a vietnami dzsungel. A Batutut-mitológia a vietnami háború idején és annak vége után erősödött meg, mert több száz amerikai jelentés azt állította, hogy látták az öt láb magas, izmos testű, vörös szőrzetű lényt.

Alagút patkányok: Azokat az amerikai, ausztrál és az új-zélandi katonákat nevezték alagúti patkányoknak, akik a vietnami háború idején végeztek veszélyes kutató-megsemmisítő küldetéseket.

Több ezer katona halt meg, amikor számukra ismeretlen terepeken próbálták kitisztítani az alagutakat. Sokukat golyók és repeszek találták el, míg mások olyan biológiai csapdák következtében haltak meg, mint például a skorpiók és a viperák.

Egyes legendák szerint az elhunyt katonák közül még ma is többen kísértenek az alagutakban és az adott területeken.

A fák szellemei: A Vietnam erdeiben és dzsungeleiben járók közül sokan számoltak be arról, hogy olyan érzésük támadt, mintha mindenhonnan figyelnék őket. Ha ezeken a területeken kivágnak egy fát, akkor az balszerencsét hoz a babona szerint. Annak érdekében, hogy ezt kicselezzék, egy szertartás keretében megkérik a szellemeket, hogy távozzanak a fából, illetve a fától, majd csak a rituálé után vágják ki azt.

Thuan Kieu Plaza: Saigon forgalmas kínai negyedében található három, egyenként 33 emelet magas, torony. Az A és a B épület lakatlan, míg a C épületben 20 emeletet laknak. Habár a Thuan Kieu Plaza egy pezsgő bevásárló-, szórakoztató- és lakónegyednek épült, mégis szinte elhagyatottan áll.

Ugyanakkor két legenda is fűződik hozzá. Az egyik arról szól, hogy a 80-as évek végén több munkás is meghalt az építkezésen a rossz biztonsági előírások miatt. Amikor elmaradt a megfelelő kártérítés, bosszúból egy kínai átkot, amit a híres kínai ács után „Lo Ban” -nak neveztek el, szórtak a területre. A rontás óta különös események és kellemetlenségek helyszínévé vált a 100 000 négyzetméteres épület.

Egy másik rémtörténet arról szól, hogy egy taxit hívtak a komplexumhoz, hogy vegyen ott fel egy lányt, de amikor a taxis megérkezett, akkor nem talált ott senkit. A sofőr felhívta a lányt, de a vonal túlsó végén csak nehéz légzést és tompa sikolyokat hallott. A rémült taxis elhajtott a helyszínről.

Később a taxisofőrnek azt mondták, hogy valószínűleg annak a lánynak a szellemről volt szó, akit a barátjával együtt öltek meg a helyszínen még 2005-ben.

Szellemlány a szupermarketben: Ez a rémtörténet arról szól, hogy egy fiatal lány ebédidőben elment a Big C Hai Phongba, hogy vásároljon néhány élelmiszert és egy hűtőt, majd házhoz szállítást kért.

Amikor a szállító megérkezett a címre, akkor egy idős hölgy nyitott neki ajtót. Az asszony nem akarta átvenni a termékeket, ugyanis ő semmit sem rendelt. Ekkor a kézbesítő felolvasta a lány nevét, életkorát és címét a számláról, mire az idős hölgy elsírta magát, hisz a néhány hónappal korábban meghalt lánya adatai szerepeltek a papíron.

Tao Dan Park: A legenda szerint egy fiatal férfi lelke kísérti a Tao Dan Parkot, ahol az esetek többségében hajnalban vagy alkonyatokra bukkan fel. Arról, hogy az illető hogyan vált szellemmé, kétféle történet szól.

Az második verzió szerint a férfi több, mint 10 éve piknikezni ment a parkba a barátnőjével. Egyszer csak a párra támadtak. A nőnek sikerült elmenekülnie, de a férfit megölték, ezért azóta a parkban kísértve keresi a szerelmét.

A másik história úgy szól, hogy 1989-ben megöltek egy Tuan nevű fiatalembert a parkban. Tuan el akarta adni a motorját, amihez segítséget kért Hung barátjától, ám egy rettenetes fordulat során Hung és egy másik barátja meggyilkolta Tuant, és magukkal vitték a motort.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló