Fantasztikus Négyes rendezőjének utasítása miatt majdnem felhagyott a színészettel Jessica Alba



Kevésbé ismert érdekességek a 40 éves sztárról.A Fantasztikus Négyes rendezőjének egyik utasítása miatt majdnem otthagyta a színészetet: Amikor Alba a Fantasztikus Négyes forgatásán egy érzelmes jelenetet forgatott, akkor a rendező ezt mondta a színésznőnek:

Túl valóságos, túl fájdalmas, ahogy sírsz, ne tedd ezt az arcoddal, maradjon inkább sima, és majd utólag rátesszük a CGI-könnyeket.”

Az utasítás annyira felkavarta Albát, hogy kételkedni kezdett a képességeiben, ugyanis ha a természetes érzései ennyire nem kívánatosak, akkor a személye miért lenne az az emberek számára? Ez volt az, ami miatt kis híján otthagyta Hollywoodot.

Majdnem bevarrták vandálkodásért: Amikor 2009 nyarán Alba együtt forgatta Casey Affleckkel és Kate Hudsonnel A gyilkos bennem él című thrillert Oklahoma Cityben, akkor a helyiek egy nap arra ébredtek, hogy ismeretlen aktivisták illegális plakátokkal árasztották el az elektromos szekrényeket és a hidakat, egy óriásplakátot pedig a kihalás szélén álló fehér cápával ragasztottak össze.

A világhálóra felkerült egy kép, amelyen Alba volt látható, ahogy pózolva mutat győzelmi jelet. Mivel a hirdetmény illegális volt, ezért a színésznőt majdnem letartóztatták a helyi rendőrök. A színésznő így beszélt a történtekről:

Olyasmibe keveredtem, amihez nincs is közöm. Már nagyon sajnálom, hogy meggondolatlanul cselekedtem, és ezzel azt sugalltam, hogy benne vagyok a kampányban. Bocsánatot kérek a város lakóitól és a United Waytől is (az alapítványé volt az érintett óriásplakát).”

Időközben a WhiteMike.com oldalról letörölték a színésznőt ábrázoló fényképet, amivel kapcsolatban az oldal üzemeltetője elmondta, hogy Alba segített véghezvinni az akciót. A műtárgyak tulajdonosai végül nem jelentették fel a színésznőt.

A United Way területi képviselője sajnálkozott a „vandálkodás” miatt, de a színésznő ügyvédje megnyugtatta, hogy hamarosan szép kis adomány érkezik a szervezethez.

James Cameron repítette a magasba: Alba közel 20 éves volt, amikor James Cameron úgy döntött, hogy a jelöltek közül neki adja a Sötét angyal című cyberpunk sorozat főszerepét. Cameron tévés bemutatkozását a Fox csatorna sugározta. A drámai elemeket sem nélkülöző sorozat egy genetikailag módosított gyerekkatonáról szólt, aki a szökése után a lepusztult Seattle-ben rejtőzött el. A sorozat főszerepe Golden Globe-jelölést hozott a színésznő számára.

A legszexibb alakításig táncolta magát: A Honey című táncosfilm meghozta a mozis áttörést Alba számára 2003-ban, amikor is a hip-hop koreográfust alakító színésznő karakteréhez ragaszkodott az önmagát alakító Missy Elliott, majd 2005-ben ismét táncos szerepben tűnt fel a Sin City - A bűn városában, amiben az egzotikus sztriptíztáncos, Nancy Callahan szerepében a Legszexibb alakítást nyújtotta az MTV Movie Awards szerint.

Akár be is perelhette volna a Playboyt, amiért az engedély nélkül a címlapjára tette őt: Hugh Hefner, a férfimagazin főszerkesztője a 2005-ös A tenger vadjai című film promóciós fotóiból választott egyet a magazin címlapjára 2006-ban, s ezzel azt sugallta, hogy az újságban nem sokat takaró képek láthatóak a színésznőről. Alba azonban ahelyett, hogy beperelte volna, inkább rávette Hefnert arra, hogy jótékonysági szervezeteket támogasson.

Bár a tematikus szavazások többségében mindig a legszexibb nők között szerepel, mégis Alba arra vágyik, hogy ne ragadjon rá örökre a szexi cica címke, éppen ezért a szerepeit is próbálja úgy megválogatni, hogy azzal is segítse a kívánsága beteljesülését.

Amikor pedig 2010-ben egy 21 éves kínai lány úgy próbálta visszahódítani a volt párját, hogy Jessica Alba külsőt próbált szabatni magának egy plasztikai sebésszel, akkor a színésznő azzal kommentálta az ügyet, hogy egyáltalán nem tartja helyes iránynak azt, hogy az emberek a külső megváltoztatásától várják, hogy szeressék őket.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló