Kicsoda America Chavez, a Doctor Strange folytatásában felbukkanó új szuperhősnő?



Minden, amit tudni érdemes a Xochitl Gomez által alakított karakterről!A 2011-ben megjelent Vengeance című minisorozatban bukkant fel először America Chavez, avagy „Miss America”, mint a Teen Brigade tagja. Fontosabb állomásai a 2013-as Young Avengers-széria, amit Jamie McKelvie és Kieron Gillen alkotott, majd a 2015-ös A-Force-sorozat, amit G. Willow Wilson, Marguerite Bennett és Jorge Molina jegyzett, aztán a Marvel-fősodrásának egyik kiemelt tagjává vált a Ultimates-ben, amit Al Ewing és Kenneth Rocafort hozott létre.

2017-ben megkapta a saját sorozatát America címmel, amit a latin-amerikai Gabby Rivera alkotott, de azt már 2018-ban megszüntették. Még ugyanebben az évben America Chavez csatlakozott a West Coast Avengers csapatához a Kelly Thompson és Stefano Caselli által jegyzett sorozatban.

Habár America Chavez a Marvel több képregénysorozatában is feltűnt, mégis az eredetét csak a saját szériájában mutatták be részletesebben. Egy idegen bolygóról, a Planeta Fuertonáról származnak America Chavez ősei, de ő maga a titokzatos Demiurgosz által teremtett és felügyelet, Utopian Parallel elnevezésű, időn kívüli utópiában nőtt fel. A bolygón csak kevesen mondhatják el magukról, hogy rendelkeznek a portált nyitó képességgel. Őket nevezik Starlingeknek (nagyjából Csillaggyermek).

A szuperhősnő hátteréről az is kiderült, hogy két anyja volt, Amalia és Elena Chavez, ám velük csak 6 éves koráig maradhatott, ugyanis akkor el kellett menekülnie a bolygóról, amit a mindent elnyelő fekete lyukak fenyegettek.

Bár a teljes pusztulást sikerült elkerülni a fekete lyukak „bezárásával”, America Chavez mégis magára maradt, mivel az anyukái az életük árán mentették meg az otthonukat. Ezután a lány arra használta a képességét, hogy New York Citybe menjen, ahol a Santana-család befogadta és saját gyermekeként nevelte fel Washington Heightsban.

Mivel a szülőhazájából való menekülést gyávaságnak, megfutamodásnak érezte, ezért a Földön azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ugyanolya hőssé fog válni, mint amilyen a két édesanyja is volt. Ennek érdekében a nevelőszülei tiltakozása ellenére, a saját kezébe vette az igazságszolgáltatást, miután idősebb lett, és csatlakozott a fentebb már említett hősalakulatokhoz.

A kalandjai közben több nővel, nem kizárólag szuperhősökkel, is intim kapcsolatba került, és erős barátságot alakított ki Kate Bishoppal, Sólyomszem társával, majd utódjával. Az igazi családja és ősei történetét akkor ismerte meg, amikor találkozott Amalia édesanyjával, tehát a nagymamájával, Madrimarral a dimenziók felett álló egyetemen, Sotomayor Interdimensional Universityn.

Madrimar elmesélte a lánynak, hogy az ősei a Planeta Fuertonáról származtak, ahol Amalia és ő mindaddig boldogan élt, amíg meg nem jelent a La Legion nevű rettegett démonsereg. Anya és lánya akkor menekült Utopian Parallelbe, ahol Amalia megismerkedett Elenával.

Amalia és Madrimar új életet kezdhetett az őket tárt karokkal befogadó utópiában, ahol az egymásba szerető Amalia és Elena Demiurgosz tiszteletére adta az America keresztnevet a lányuknak, ugyanis Demiurgosz a kontinensen született Skarlát Boszorkány gyermekének reinkarnációjaként, aki a Billy Kaplan, avagy Wiccan nevet kapta.

A kör tehát így teljes, ezért várható, hogy ennek a felhasználásával fog összekapcsolódni a WandaVision története, a Doctor Strange az Őrület Multiverzum sztorija és America Chavez karaktere.

A nagyon akaratos szuperhősnő képességei nem merülnek ki annyiban, hogy csillag alakú portálokat nyit a téridőn, hogy azokon keresztül közlekedjen a csapatával a multiverzumban, ugyanis arra is képes, hogy olyan gyorsan fusson, amivel a fénysebességet is átlépheti, valamint csillag alakú szilánkokra tudja szétcsapni az ellenfeleit. Emellett rendkívül szívós karakterről van szó, aki hatalmas, csillag alakú energiarobbanást is elő tud idézni, és még repülni is tud.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló