A Pókember: Nincs hazaút nyitva hagyott kérdései



Ezekre a dolgokra nem kaptál választ, ha már láttad a filmet.Mik is a pontos szabályok Peter Parker elfelejtésével kapcsolatban? – Doctor Strange varázslata törölte a Föld minden lakójának az emlékezetéből Peter Parkert, így a varázslóéból is. Habár az így visszaszerzett anonimitással Peter új életet kezdhetett, mégis akad néhány elváratlan szál.

Mi történt azokkal, akik Peter Parkeren keresztül ismerték meg egymást? Ők ismerősök maradtak? Például a nincs hazaút egyik történetszálában Ned egyre ügyesebben varázsolt Doctor Strange gyűrűjével, ami még a varázslót is meglepte, ami lehetővé tehette volna, hogy később Ned mentorává váljon.

A végső varázslat miatt azonban Peter személyazonosságát kitörölték mindenki emlékezetéből, tehát Ned mágus karrierje is derékba tört...

Mi a helyzet Fenegyerekkel, azaz Matt Murdockkal? – Wongon és a stáblistás jeleneten kívül csak egy valóban említésre méltó cameo volt a Nincs hazaútban. Ő nem más volt, mint a Charlie Cox által alakított Matt Murdock, amivel szabaddá vált az út a rég marveles sorozatok előtt a Moziverzum felé.

Bár a Nincs hazaútban nem magyarázták meg, hogy hogyan került oda az ügyvéd, mégis a valóban érdekes kérdés az, hogy mi lesz vele a jövőben. Bár Peter Parkert kitörölték mindenki emlékezetéből, mégis maga Peter attól még mindenre és mindenkire emlékszik.

Mivel Peter pókösztönét felkeltette, hogy a vak ügyvéd könnyedén elkapta az ablakon bedobott téglát, ezért könnyen lehet, hogy a jövőben az ő segítségét fogja kérni. Ki tudja, talán a következő Pókember-fimben nagyobb szerepet kap a Charlie Cox által alakított szuperhős?

Electro egyáltalán hogy került ide? – A Nincs hazaútban azzal magyarázták a más világokból érkező gonosztevők megjelenését, hogy a félrement varázslat odahozott mindenkit, akinek tudomása volt arról, hogy kit rejt a pókjelmez. Rendben, de akkor Electro mit keresett ott?

A csodálatos Pókember 2-ben Max Dillon nem jött rá, hogy a hálószövő valójában Peter Parker, amikor pedig a Nincs hazaútban az Andrew Garfield által alakított Peter leveszi a maszkját, akkor Dillon meg is jegyzi, hogy mivel Queensben él és szegényeken segített azt hitte, hogy valójában fekete.

Hogy lehetséges az, hogy a Marvel Moziverzum Pókembere soha nem említi meg a saját Ben bácsiját? – A film egy pontján Peter 2 és Peter 3 is szóba hozza a saját Ben bácsiját, és azt, hogy milyen hatással volt rá a halála, ám a Tom Holland-féle Peter egy szóval sem említi a saját Ben bácsiját, pedig biztos, hogy az ő életében is létezett.

Ezt bizonyítja az, hogy a Pókember: Idegenben Peter egy olyan bőrönddel utazik, amelyen Ben bácsi monogramja szerepel. Ugyanakkor a Nincs hazaútban a haldokló May néni beszél Peternek a nagy erőről és az azzal járó nagy felelősségről, tehát lehet, hogy a Marvel Moziverzum Peterje soha nem találkozott May egykori férjével. Bár lehet, hogy Ben bácsi még Peter születése előtt meghalt, de akkor a film végi temető jelenetnél miért nem volt ott a sírja May nénié mellett?

Miért ilyen megbízhatatlan ez a pókösztön? – Igazat mondott a Tobey Maguire által alakított Peter, amikor elárulta, hogy szúrták már meg, és ebből is fel fog gyógyulni, ám adódik a kérdés, hogy miért nem jelzett a pókösztöne, hogy Zöld Manó hátba akarja szúrni?

Ugyanígy rejtély az is, hogy a Tom Holland-féle Pókembernek miért nem fújt riadót a saját pókösztöne ugyanebben a helyzetben? Talán annyira el voltak foglalva egymással, hogy észre sem vették a jelzést? De ez sem magyarázat, hiszen korábban a Doctor Strange elleni küzdelemben látható volt, hogy Holland teste öntudattalanul is reagál.

A Marvel Moziverzum Pókemberét akkor is cserbenhagyta a pókösztöne, amikor MJ után ugrott, ugyanis nem érezte meg, hogy Zöld Manó oldalról belerepül. Mindez leginkább azért szembetűnő, mert korábban, Happy lakásán Holland Peterre már azt megérezte, hogy Zöld Manó fejében gonosz gondolatok fordultak meg.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló