Ezért ígérkezik erőszakos filmnek a Batman



Okok, amelyek miatt Robert Pattinsoné lehet minden idők legfélelmetesebbje Batmanje.Rébusz összeesküvése: Az előzetes elején egy SWAT csapat letartóztatja Rébuszt, akinek szerepében Paul Dano látható, és akinek viselkedéséből arra lehet következtetni, hogy még örül is annak, hogy elkapták.

Később ki is derül, hogy Rébusz így tervezte, ugyanis azt mondja Batmannek, hogy: „Régóta próbállak elérni.”

Valószínű tehát, hogy azért hagyta, hogy elfogják, hogy át tudjon adni egy üzenetet a Sötét Lovagnak, aki jól láthatóan örül annak, amit hall.

Ami jelenleg biztos az az, hogy az eddigi előzetesek mindegyike azt sugallta, hogy Rébusz hagyja maga mögött a hullákat és ő a nagy terveket szövögető gonosztevő, aki elvezeti Batmant egy sokkal nagyobb, a város mélyén gyökerező összeesküvésig, amihez talán Bruce apjának is köze lehet.

Ez a denevér úgy harcol, mintha a pokolból szalasztották volna: Az új kedvcsinálóban hosszabb verzióban látható, hogy Batman egy csapat bohócsminkes banditával harcol. Azt csak találgatni lehet, hogy a huligánoknak közük van-e Jokerhez, vagy csak utalásként használták őket az alkotók.

A jelenetet azonban nemcsak ezért kell kiemelni, hanem azért is, mert amellett, hogy Batman alaposan odacsap a huligánoknak, akik közül az egyiket sokkolóval ártalmatlanítja, még jól le is olvasható az arcáról, hogy nehezen fogja vissza magát, hogy ne öljön meg senkit.

Azt, hogy a karakternek minden erejére szüksége van ahhoz, hogy kordában tartsa magát, maga az őt alakító Pattinson is megerősítette a DC FanDome-hoz forgatott interjúban, amiben elárulta, hogy Bruce Wayne életét gyorsan felemészti a Batman-szerep:

„Arra vágyik, hogy a saját igazságát szolgáltassa. Egy bizonyos szempontból rákényszerül erre. Nincs számára más megoldás.”

Az új előzetes egy későbbi jelenetében autós üldözés látható, benne Colin Farrell Pingvinjével, aki azt hiszi, hogy elintézte Batmant, ám váratlanul felbukkan a Batmobil, hogy lecsapjon rá. Mindez világossá teszi, hogy Batman már eljutott arra a pontra, hogy eltökélten küzd a város minden gazembere ellen, és bármire képes a legyőzésük érdekében.

Golyóálló denevér: Az új előzetesben többször látható, hogy a golyók lepattognak Batmanről, ezek egyikében pedig úgy tűnik, hogy a főhős szótlanul tűri, hogy egy gépfegyverrel megsorozzák. Ugyanakkor a golyózápor jól tűrésénél sokkal ijesztőbb az, amikor Bruce azt mondja az előzetesben, hogy: „Nem érdekel, hogy mi történik velem.”

Ez még jobban megerősíti a nézőt abban, hogy ennek a Bruce-nak az agyára ment az önbíráskodás és a bosszúvágy, ami már annyira felemésztette, hogy tényleges halálvágya van.

A denevérjel beizzítva: Az új előzetes első felében látható a koszos, fémes és rideg Batman jel, s bár úgy tűnik, hogy a Sötét Lovag már együtt dolgozik a Jeffrey Wright által alakított James Gordonnal, mégis valószínű, hogy a kettejük munkakapcsolata még elég illékony.

Erre erősít rá egy későbbi jelenet, amiben Batman Gordon embereivel harcol, talán azt követően, hogy Rébusz ellene fordította a várost. Emellett Batman narrációjából kiderül, hogy az égre kivetített jel egyfajta figyelmeztetés Gotham bűnözői számára, ez pedig megint csak azt igazolja, hogy Bruce elsődleges célja a gonoszak megbüntetése, és nem az ártatlanok védelme.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy Bruce útja az lesz a trilógia során, hogy legyőzze az egóját annak érdekében, hogy azzá a hőssé váljon, akire a városnak szüksége van.

A Denevér, a Macska, meg a Pingvin: Az új előzetesből kiderült, hogy elég nagy szerepet kap a Batman és a Zoë Kravitz alakított Selina Kyle, azaz Macskanő közti romantikázás. Az egyik jelenetben Selinát megbénítja, hogy látja, Batman összever valakit, ami miatt egyszerre találja vonzónak és taszítónak a férfit. Ugyanakkor az előzetesben nem Selina lesz az egyetlen, aki kicsit megakad Batman ténykedésén. Ő Pingvin, aki többször is felbukkan a kedvcsinálóban.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló