Hiába várták a tajvaniak a tévében a világvégét



Meghiúsult apokalipszis jóslatok.Már rengetegszer véget kellett volna érnie a világnak, ha megvalósultak volna az elmúlt évek apokalipszis jóslatai, ám hiába jövendölték meg, mégsem érkeztek meg a földönkívüliek, nem bolondult meg a technológia és Isten sem adott tévéinterjút.

Íme, hogy mely világvége jóslatok hiúsultak meg az elmúlt évszázadokban!

A tajvaniak a tévéből várják a világvégét: 1998-ban Hon-Ming Chen megalapította az „Igaz út” nevű kultuszt Tajvanon. Az új meggyőződés szerint Isten meg fog jelenni az egyik kábelcsatornán március 31-én. A hívők várták Istent, de úgy tűnik, neki akadt jobb dolga is a tévéinterjúnál.

Y2K: 2000-ben az egész világ arra volt kíváncsi, hogy vajon megvalósul-e az az 1984-es jóslat, amely szerint az ezredfordulón megbolondulnak az elektronikus eszközök, és kitör a káosz. Végül semmi ilyesmi nem történt.

Utolsó ítélet: Egy rádiós lelkész olvasta ki a Bibliából, hogy 2011. május 21-én véget ér a világ, ám ő is tévedett.

Pestis és tűzvész: Az 1666-as év már önmagában is elég ok volt a pánikra, mert a Biblia szerint a 666-os szám a Sátáné, tehát csak gonoszság, pusztulás várhat az emberekre egy ilyen évben, ezért nem meglepő, hogy 1666-ban rettegtek az európai emberek.

Igaz, hogy a világnak nem lett vége, viszont azért bajból kijutott ebben az évben az embereknek, hiszen szeptember 2-án tűz ütött ki egy londoni pékségben. A lángok 13 ezer épületet pusztítottak el. Az 1666-os év másik hatalmas tragédiája a pestis volt.

Jehova tanúinak próféciája: 1914-re hirdették meg a világvégét a hívők, de végül kiderült, hogy tévedtek, ugyanis az apokalipszis elmaradt.

A maják: A híres maja jóslat szerint 2012.12.12-én be kellett volna következnie a világvégének. Ez azonban nem történt meg, ami leginkább azért nem meglepő, mert a saját kihalásukat sem sikerült megjósolniuk.

Ugyanakkor érdekesség, hogy később egyesek meg akarták magyarázni, hogy valójában nem is 2012-ben, hanem majd később jön el az apokalipszis, de ezzel már senki sem foglalkozott, hiszen mindig kitalálnak valamilyen magyarázatot arra, hogy végül miért éltük túl a világvégét. Ilyen magyarázkodás például az, hogy Isten nem ért rá aznap, inkább megbocsátott az embereknek, vagy a Sátán elszúrta a tervét.

Alien megszállás: 1997-ben sokkolta a világot Marshall Applewhite, amikor azzal állt elő, hogy megérkeznek a Földre a földönkívüliek. Sajnos, ennek a jóslatnak tragikus vége lett, ugyanis egyesek annyira beleélték magukat a jóslatba, hogy közülük harminckilencen megölték magukat 1997. március 26-án. Ők már soha nem tudhatják meg, hogy a jóslat meghiúsult.

Nagy Bumm: Amikor 2009-ben szubatomi részecskékkel kísérleteztek a tudósok Genovában, akkor többen azt hitték, hogy majd ennek következményeként keletkezni fog egy fekete lyuk, ami beszippantja a Földet. A tudósok a rémhír ellenére is folytatták a kísérleteket, a második Nagy Bumm pedig nem következett be.

A Halley üstökös végzete: 1910-ben okozott óriási pánikot a 75 évente megjelenő Halley üstökös, méghozzá azért, mert a fényes csóvája túlságosan közel került a Földhöz. A világvége azonban ekkor sem következett be.

Pat Robertson jóslata: 1982-be a híres tévés vallási vezető, Pat Robertson hirdette ki, hogy eljön az Ítélet Napja. Amikor a megjelölt időben a világvége elmaradt, akkor Robertson nem esett kétségbe, hanem egyszerűen kitalált egy másik dátumot, és azt állította, hogy 2006-ban jön el az apokalipszis, aztán ezt 2008-ra változtatta, végül 2010-re, aztán rájött, hogy ideje feladnia.

A Vezúv eltemeti Pompeit: Időszámításunk előtt is számítottak már a világvégére az emberek, méghozzá 79-ben, amikor Seneca szerint az ég elfeketedik, az emberek hamuvá égnek. Sajnos a baj bekövetkezett, de nem az egész világra nézve, ugyanis egy vulkánkitörés elpusztította Pompeit.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló