Mivel pusztíthatjuk el önmagunkat?



Kim Huggens és Erik C. Dunne színes, fantáziában és mitológiában gazdag Apokalipszis Tarotja segít, hogy kiderítsük azt, hogy mivel vágjuk magunk alatt a fát.Mindenki azzal van elfoglalva, hogy állítólag novemberben ismét itt az Apokalipszis, ám azzal már kevesen törődnek, hogy milyen rossz szokásokkal képesek előidézni a saját pusztulásukat. Ha nem szeretnénk mi is ilyen emberek lenni, akkor válasszunk egyet Kim Huggens és Erik C. Dunn Apokalipszis Tarotjának lapjai közül, hogy megtudjuk, hogy mivel okozhatjuk a saját pusztulásunkat, ha nem változtatunk a szokásainkon.


1. Akasztott ember: A választásunk szerint mindig hagyjuk, hogy minket állítsanak be bűnbaknak, és ránk kenjenek minden simlisséget, amit el sem követtünk, ahogy azt is tűrjük, hogy számon kérnek, pedig nem tettünk semmi rosszat. Ezzel az áldozati bárány szereppel csak azt érjük el, hogy egyre több rész pusztul el a bensőnkben, mígnem végül teljesen meg fogunk törni.


Ideje, hogy higgyünk abban, hogy másképpen is lehet élni! Álljunk ki önmagunkért, harcoljunk! Legyünk bátrak, még akkor is, ha nem szeretjük a konfliktusokat, mert senkinek sincs joga lábtörlőnek használni minket!


2. Uralkodónő: Sajnos önként vállaljuk az alárendelt szerepet a párkapcsolatokban. Ha engedjük, hogy a másik uralkodjon felettünk, ő ossza be minden időnket, az életünket, és azt is tűrjük, hogy korlátozzon, és csak neki éljünk, akkor visszavonhatatlanul tönkre fogjuk tenni magunkat.


Tanuljuk meg, hogy nem vagyunk cselédek, tehát nem kell mások kiszolgálásával töltenünk az életünket. Álljunk ki önmagunkért, és harcoljuk ki, hogy egyenlő félként kezeljenek a kapcsolatainkban, mert ez lenne a normális!


3. Bolond: A züllött, bohém, meggondolatlan és felelőtlen életmóddal pusztíthatjuk el magunkat. Egyáltalán nem tesszük jól, hogy az elvesztegetett fiatalságot és időt hajszoljuk, mert ezzel csak veszélynek tesszük ki magunkat.


A könnyelműségünk rengeteg bajt hozhat a fejünkre, ezért nőjünk fel végre, és vállaljuk a tetteinkért a felelősséget! Az, hogy felnőttünk, még nem jelenti azt, hogy nem szórakozhatunk, de tudnunk kell, hogy ez nem mehet az egészségünk rovására.


A züllöttség nem lesz célravezető. Amíg nem változunk meg, addig hiába vágyakozunk valamire, mert nem fogjuk megkapni, ahogy a remélt kapcsolat is elérhetetlen lesz addig, amíg nem komolyodunk meg.


4. Érmék Királya: Az rendben van, ha szeretjük a pénzt, és az anyagi biztonságot, de az már probléma, ha önzőn viselkedünk, és csak azzal foglalkozunk, hogy miképpen szerezhetünk még több pénzt, amit csak önmagunkra költünk, míg másoknak egy centet sem adunk.


Meg kell tanulnunk az adok-kapok szabályt, ami úgy működik, hogy csak az kaphat, aki ad is. Ez nem azt jelenti, hogy csak pénzt, anyagi természetű dolgokat és földi javakat kellene megosztanunk másokkal, hanem azt is, hogy ne sajnáljuk szeretettel, boldogsággal és jó kapcsolatokkal elhalmozni a többi embert. Ha nem akarjuk elveszíteni a szeretteinket, akkor tanuljunk meg adni!


5. Uralkodó: Imádunk győzni, sikert sikerre halmozni, ezért néha fel sem tűnik, hogy kiken és miken gázolunk át azért, hogy elérjük az áhított eredményt. Gyakran rettenetesen harcias a fellépésünk, és senki számára se kérdés, hogy nálunk vérre megy minden játék.


Ezzel a mentalitással mindenkit elüldözünk magunk mellől, ráadásul saját magunkat gáncsoljuk el. Túl sokra tartjuk magunkat és túlságosan büszkék vagyunk. Ez a vakmerőségünk egyszer még a vesztünket okozhatja.


Könnyen lehet, hogy a csökönyösségünk, a büszkeségünk miatt nem fogunk segítséget kérni, amikor nagyon nagy szükségünk lenne rá. Az sem kizárt, hogy annyira gonoszak voltunk másokkal, hogy hiába kérnénk őket, soha nem segítenének nekünk.


6. Kelyhek Királynője: Imádunk másokkal játszani, ami könnyen a végünket jelentheti, ha nem változtatunk a szokásainkon. Lehet, hogy földöntúli a szépségünk és a bensőnk is gyönyörű, de ezzel még nem szabad visszaélni, akkor sem, ha a bosszú hajt.


Ha direkt össze akarjuk törni mások szívét, vagy a környezetünket befolyásolnánk, akkor ennek a viselkedésnek meg lesz a böjtje, mert nem biztos, hogy a következő kényes helyzetből is ki tudjuk vágni magunkat. Azt sem árt tudnunk, hogy a rengeteg alkalmi viszony nem elégit ki, hanem összetöri a lelkünket.


7. Remete: Az illúziók, a kishitűség és a pesszimizmus okozhatja a vesztünket. Nagyon rossz szokásunk, hogy gyakran lehordjuk magunkat, bebeszéljük magunknak, hogy csúnyák, szerencsétlenek, tehetségtelenek vagyunk.


Ha már értek kellemetlen tapasztalatok az életben, akkor sem szabad ilyen negatívan állni önmagunkhoz! Felejtsük el azt, amit mások mondtak, éreztettek, és hagyjunk fel az önsajnálattal! Erősítsük meg és tereljük pozitív irányba önmagunkat, mert ellenkező esetben elkerülhetetlen a mentális öngyilkosság.


(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló