Spontán öngyulladásban sérülhetett meg egy matematikaprofesszor



Megtörtént esetek, amelyekben az emberek teste rejtélyesen lángba borult.Mr. H. a matematika professzora: A The Boston Medical and Surgical Journal 1836-os kiadásában szerepelt egy részletes jelentés a Nashville-i Egyetem harmincas éveiben járó, csak „Mr. H.”-ként említett, matematikaprofesszorának tüzes élményeiről.

A beszámolóban Dr. James Overton rendkívül pontosan leírta, hogy hogyan gyulladt ki a férfi bal lába 1835. január 5-én. A történet szerint Mr. H. egy átlagos órán hirtelen éles fájdalmat érzett a bal lábában, ami aztán kigyulladt.

Habár biztos, hogy a matematikaprofesszor hatalmas fájdalmat érzett, és alaposan meglepte, ami történt, mégis képes volt megőrizni a nyugalmát és saját kezűleg oltotta el a tüzet. Mr. H. túlélte a spontán öngyulladást, amiből sikerült felépülnie. Bár az eset után megmaradt az égési sérülés a lábán, mégis a nadrágja meg sem pörkölődött.

Rahul baba: Csecsemőként került címlapra az indiai Rahul, aki egyhetes korában meggyulladt, majd ezt követően még négyszer kapott lángra pár hónapon belül. A baba szülei, Rajeshwari és Karnan, 2013. augusztus 8-án vitték el a helyi kórházba a gyermeket, ahol az orvosok eleinte hittek a szülőknek, akik azt állították, hogy spontán öngyulladás történt, ám a többség szkeptikus volt.

A vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy Rahul teljesen normális, ami miatt a kezelőorvosok arra gyanakodtak, hogy gyermekbántalmazásról van szó, de azt nem tudták bebizonyítani. Mint kiderült, Rahulnak volt egy testvére, Sanjay, aki ugyanabban a rejtélyes betegségben szenvedett.

Sanjay 2015. január 9-én született, majd a bátyjához hasonlóan, lángoló lábbal találták meg egyhetes korábban. Sajnos az ő életét nem sikerül megmenteni, mert meghalt a kórházba vezető úton. Rahul viszont még napjainkban is él.

Susan Motteshead: A John Heymer által írt The Entrancing Flame című könyvben szerepel egy beszámoló, amely Susan Motteshead különös esetét meséli el. Az esemény 1980-ban, egy téli este következett be az angliai Cheshire-ben.

Motteshead a konyhában tartózkodott, amikor váratlanul lángra kapott a köntöse. A nő lánya, Joanne látta, hogy mi történt az anyjával. A tűz szerencsére csak kis ideig tartott, Motteshead pedig megúszta sérülés nélkül.

A helyszínre kiérkező tűzoltók hétköznapi módszerekkel próbálták meggyújtani a nő pizsamáját, hogy megcáfolják a spontán öngyulladásról szóló állítását, ám nem jártak sikerrel.

Jeanna Winchester: A barátjával, Leslie Scott-tal indult kellemes körutazásra Jeanna Winchester tengerésznő, ám a kikapcsolódás váratlan véget ért. Winchester és Scott autóval halad a jacksonville-i Seaboard Avenue-n 1980. október 9-én, amikor is a nő váratlanul kigyulladt.

Scott a kezével igyekezett eloltani a lángokat, de kudarcot vallott. Habár Winchester testének 20%-a megégett, mégis életben maradt. A baleset körülményeit egy T. G. Hendrix nevű rendőr vizsgálta, ami során arra a megállapításra jutott, hogy nyoma sincs gyújtogatásnak. Ugyanakkor a fehér bőrülés, amin Winchester ült, kicsit megbarnult, és az oldalán lévő ajtó is kissé megfeketedett.

Frank Baker: 1995 júniusában lobbant lángra a vietnami háború kitüntetett veteránja, Frank Baker. A férfi és horgásztársa, Pete Willey a másnapi derbire felkészülve múlatta a időt a kanapén ülve, amikor Baker alkarja és törzse hirtelen kigyulladt.

Szerencsére a két férfi el tudta oltani a lángokat. A kórházba szállítás után az orvos elmondta Bakernek, hogy még soha életében nem találkozott hasonló sérülésekkel. Minden jel arra utalt, hogy a tűz belülről kifelé égett, ami rendszeres megfigyelés a spontán öngyulladás esetében.

Később Baker még egyszer kigyulladt. A második eset akkor történt, amikor Willey-vel halászott egy vermonti tavon. Baker egyik esetben sem tapasztalt fájdalmat.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló