Ezeket az érdekességeket talán még nem tudod Sandra Bullockról



Meglepő tények az Oscar-díjas színésznőről.Rengeteget adakozik: A 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően 1 millió dollárt adományozott az amerikai Vörös Keresztnek, majd újabb 1 millió dollárt adományozott a 2004-es dél-kelet-ázsiai cunami után a szervezetnek. Szintén 1 millió dollárt adományozott a Doctors Without Borders nevű alapítványnak a 2010-es haiti földrengés idején.

Sok más jótékonysági szervezetet is támogat, köztük olyanokat, amelyek célja az állatok, természet védelme, az AIDS vagy a rák elleni küzdelem, vagy a gyermekgyógyászat.

Imádja a lovakat, de durván allergiás rájuk: Néhány éve Bullock elárulta, hogy 1996-os Képtelen képrablás című filmje forgatásán derült ki a számára, hogy extrém módon allergiás a lovakra, és ez az oka annak, hogy alig találni olyan internetes képet, amelyen a színésznő lóval szerepel.

Ugyanakkor van kivétel, mivel a 2000-es 28 nap című filmben akadt közös jelenete lovakkal, ám azt nem tudni, hogy hogyan oldották meg ezeknek a forgatását úgy, hogy a színésznőn ne jöjjön ki az allergiája.

Nem sokon múlt, hogy nem lett egy repülőgép-szerencsétlenség áldozata: 2000. december 20-án szenvedett repülőgép-balesetet Bullock, akinek magángépe a Jackson Hole reptéren készült leszállni, méghozzá hóviharban.

A baleset körülményeinek vizsgálata megállapította, hogy nemcsak az időjárási körülmények tehetnek a történtekről, hanem a pilóták is hibáztak, amiért nem követték az előírt procedúrát, és egy kivilágítatlan (mivel a reptér már bezárt) futópályán akartak landolni, ami éjszaka elég problémás lehet. Kiderült, hogy a pilóták egy régi térképet használtak, amin egy régi rádiófrekvencia szerepelt, ezért nem sikerült a repülőről felkapcsolni a világítást.

A gépen utazott Bullock barátja is, a zenész Bob Schneider. Mindketten Austinból utaztak az utóbbi otthonába, hogy együtt töltsék a karácsonyt. A balesetet szerencsére mindenki megúszta komolyabb sérülések nélkül.

Jó néhány Oscar-jelöléssel kecsegtető szerepről csúszott le: Habár Bullock ma már Oscar-díjas színésznő, mégis jó pár ígéretes szerepről csúszott le különféle okokból. Ezek közé tartozik például a Capote, aminek Nelle Harper Lee szerepére eredetileg őt nézték ki, de azt végül Catherine Keener kapta, akit aztán Oscarra is jelöltek az alakításáért.

Bár erről a szerepről lemaradt, mégis egy évvel később ő játszhatta az írónőt A hírhedt című filmben, ami szintén Truman Capote életéről szólt, de sokkal kisebb népszerűségnek örvendett minden fronton.

Emellett kétszer is közel került ahhoz, hogy Clint Eastwood rendezze. Az első esetben esélyes volt a 2004-es A millió dolláros bébi főszerepére, de azt végül Hilary Swank kapta, aki Oscar-díjat vehetett át a játékáért. Bullock végül a Beépített szépség 2. forgatása miatt mondott nemet erre a szerepre, ami nagy hiba volt.

A másik estben néhány évvel később játszhatta volna Eastwood karakterének lányát, Mickey-t Az utolsó csavarban, de más munkái miatt ezt a szerepet sem tudta elvállalni, így azt Amy Adams kapta meg.

A valaha volt legsikeresebb színésznők egyike: A 2009-es A szív bajnokaiban nyújtott alakításával nyerte meg az aranyszobrot Bullock, aki máig az egyetlen olyan színésznő, aki nem franchise-hoz tartozó filmmel egyedüli sztárként (tehát ismert férfi főszerep nélkül) több, mint 200 millió dollár bevételt szerzett az amerikai mozikban.

Emellett a Forbes magazin becslése szerint Bullock volt a legjobban fizetett színésznő Hollywoodban 2014-ben, ugyanis 51 millió dollárt keresett egy év alatt. A második helyen Jennifer Lawrence végzett 34 millió dollárral.

Bullockkal kapcsolatban meg kell említeni, hogy az elsők között fedezte fel a lehetőséget a streamingben, és ő az egyetlen a színésznők közül, akinek két filmje is (Madarak a dobozban, Megbocsáthatatlan) felkerült a Netflix top 10-es listájára. A férfi színészek terén csak Ryan Reynolds előzi meg, ugyanis neki három filmje szerepel ezen a listán.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló