Néhány fontos információ a Doctor Strange 2-ről



Ezeket jobb, ha tudod a Marvel Moziverzum holnap érkező filmjéről!Ezek az elméletek keringenek a film körül: Az egyik elmélet szerint a Marvel és a Fox által behozott karakterek közül többen is szerepelni fognak a Doctor Strang 2-ben, így például a Fantasztikus Négyes vagy a mutánsok.

Ez az első Marvel film, amire műfaji besorolásában horrorként is hivatkoznak: Mivel a Disney egy családbarát stúdió, ezért az általuk készített filmekben nemigen szerepel az erőszak explicitebb ábrázolása.

Ebben a tekintetben sok kritika érte már a Marvelt, hogy a felvásárlásuk óta ők is eléggé visszafogták magukat, bár tény, hogy a filmjeik még a korhatár szigorú betartása mellett is feszegették a határokat. Emiatt fordulhatott elő, hogy hazánk már nem egy Marvel-filmet a csak tizenhat éven felülieknek szánt kategóriával engedett a mozikba.

Habár már korábban is próbáltak különféle műfajt ráhúzni, mégis a legtöbb Marve-film akció, vígjáték, sci-fi és ezek kombinációjából állt össze. A Doctor Strange 2. esetében viszont nagyon úgy tűnik az első kritikákból, hogy nem túlzás a horror műfajába sorolni.

Egyik horrorrendező a másiknak adta a stafétabotot a rendezői székben: Az eredeti terv szerint Scott Derrickson (Ördögűzés Emily Rose üdvéért, Sinister) rendezte volna a Doctor Strange 2-t, ám nem valósult meg a közös munka, mert a rendező és a stúdió elképzelései nem egyeztek meg arról, hogy milyen irányba vigyék el Strange történtét, ezért Derricson elhagyta a rendezői széket, viszont producerként szerepel a neve a stáblistán.

Derricson távozása után a képregényes és horrorok világában is veteránnak számító, Sam Raimi kapta meg a lehetőséget. Bár Derricson sem nevezhető ismeretlennek a horror műfajában, mégis Raimi az, aki bár több műfajban kipróbálta magát, mégis a legtöbben horrorrendezőként tartják számon, ugyanis annak idején a Gonosz halott-trilógiával szerzett magának hírnevet.

Raimi a Tobey Maguire-féle Pókember-filmekkel aratta a legnagyobb anyagi sikert, amivel bebizonyította, hogy a képregényfilmekhez is ért. Ugyanakkor nem a Doctor Strange 2. lesz az első olyan rendezése, amelyben ötvöznie kell a szuperhősöket a horrorral, ugyanis ezt már megtette az 1990-es, Liam Neeson főszereplésével készült Darkmannel, amiben egy szintetikus bőrrel kísérletező, felismerhetetlenségig összeégett tudós indult rosszfiúk nyomába.

Bemutatkozik America Chavez, aki az Ifjú Bosszúállók tagja lehet: Amellett, hogy Miss Chavez nem ember, és elképesztő testi erővel rendelkezik, még képes a portálnyitásra és utazásra az egyes dimenziók között is.

America Chavez ismét egy másodvonalbeli karakter, ráadásul megfigyelhető, hogy a Marvel a háttérben sorban vezeti fel a fiatalabb hősöket, ezért valószínű, hogy Chavez fontos tagja lesz a későbbi Ifjú Bosszúállók csapatának.

Az új alakulat bevezetésére utal az is, hogy hamarosan érkezik Ms. Marvel az önálló sorozatában és a The Marvels című filmben, korábban pedig Patriot szerepelt A Sólyom és a Tél katonájában, míg Kate Bishopot új Sólyomszemként ismerhettük meg, Yelena pedig jó eséllyel pályázhat az új Fekete Özvegy címre.

Cameo dömping várható: Természetesen a Marvelnél senki sem erősítette meg azt a híresztelést, hogy kik bukkanhatnak fel a Doctor Strange 2-ben. Ez alól csak Sir Patrick Stewart a kivétel, hiszen ő látható volt az előzetesben.

Rajta kívül az a hír járja, hogy felbukkanhatnak a Marvel Moziverzum olyan régi tagjai, mint például Loki, vagy a szuperkatona szérumot kapott Peggy Carter, esetleg Steve Rogers, de még Tony Stark is.

Konkrét pletykák szólnak James McAvoy Xavierjéről, Deadpoolról, de megkérdőjelezhető forgatási képek alapján, a szerepre korábban esélyes, Tom Cruise Vasemberére is többen számítanak. Ugyanakkor természetesen a legtöbben Kang, a hódító valamelyik variánsának szereplésében a legbiztosabbak.

Mivel nem kell sok idő egy-egy cameo leforgatásához, ezért csak az a kérdés, hogy melyik színész mikor ért rá.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló