Ismerd meg Cleát, a Doctor Strange az őrület multiverzumának legfontosabb mellékszereplőjét!



Kicsoda a Charlize Theron által alakított karaktert?A Stan Lee és Steve Ditko híres párosa által alkotott Clea az 1964-ben megjelent Strange Tales 126-os számában bukkant fel először. Clea egy hétköznapi, remek divatérzékkel megáldott embernek néz ki, de valójában a Faltine nevű energialényekből álló fajhoz tartozik. Emellett Umar lányaként, és így Dormammu unokahúgaként, a Sötét Dimenzió trónjának várományosa.

Miután Starnge-nek sikerült kiszabadítania Cleát a fogságából, egy biztonságos helyre, a Sanctum Santorumba vitte, majd hamarosan nemcsak egymásba szerettek, hanem a Sötét Dimenzió törvényei szerint, össze is házasodtak. Ennek egyik következménye az lett, hogy Umar többé csak úgy okozhatott sérülést Strange-nek, hogy azzal a saját lányát is bántotta.

Ugyanakkor, ahogy általában a szuperhősszerelmek, úgy ez a románc sem tartott örökké, ám a szakítás csak a párkapcsolatukra vonatkozott, ugyanis ettől még ugyanolyan szövetségesei maradtak egymásnak.

Ezt bizonyítja az is, hogy például Strange segített Cleának kihasználni a Sötét Dimenzió erőviszonyainak megingását. Emellett nem egyszer előfordult, hogy Clea vezette a föld alatti ellenállást Dormammuval, de még arra is volt példa, hogy elfoglalta a Sötét Dimenzió trónját.

Clea aztán sok időre eltűnt a képregényekből, és csak a 2021-es The Death of Doctor Strange című történetben bukkant fel újra. Ahogy a címből sejteni lehet, ebben a képregényben Strange halála után új Legfőbb Varázslóra van szükség, hogy a sötétség ne falja fel a világot. Clea tehát átveszi a volt férje pozícióját, a kalandjait pedig a „Strange” című sorozatban követhetik végig az olvasók.

Clea egy olyan varázslónő és energialény, akinek komoly jártassága van a misztikus tanokban, a képességei pedig vetekszenek Doctor Strange-ével. Legyen szó bármilyen varázslatról, például lebegtetésről, gondolatolvasásról, vagy illúziókeltésről, ő nagyon valószínű, hogy képes rá.

Emellett a Faltine faj biológiai jellemzőiből is profitál, így például hosszabb ideig él, mint az emberek, akiknél sokkal erősebb is. Ugyanakkor Clea varázslónői pályafutása során is szerzett néhány hasznos képességet.

A Sötét Dimenzióban való uralkodása során az alattvalói hite és támogatása tette lehetővé, hogy viselni tudja a Flames of Regency elnevezésű koronát, ami még jobban megnövelte az addig is bámulatos erejét.

Jelenleg, hogy a képregényekben átvette Strange helyét a Földön, mint a Legfőbb Varázsló, rendelkezésére áll minden, amit korábban Strange birtokolt.

Mivel a Doctor Strange az őrület multiverzumában, Charlize Theron alakításában megjelent Clea, méghozzá a képregényekből ismert verziójára erősen hasonlítva, egyértelműnek tűnik, hogy komoly szerepet fog kapni a Marvel Moziverzumban.

Ugyan Clea csak néhány másodpercre jelent meg, mégis ebből kikövetkeztethető, hogy a varázslónő haragszik Strange-re, amiért összeütköztetett két párhuzamos világot. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy America Chavezhez hasonlóan, Clea is képes utazgatni a multiverzumban, ezért beugrik Strange-hez, hogy megkérje, segítsen neki megakadályozni a két világ összeolvadását, amit ő okozott.

Nem kizárt, hogy erről szól majd a Doctor Strange harmadik része, ami látva a második rész nyitóhétvégei sikerét, borítékolható, hogy elkészül. Az sem kizárt, hogy a folytatás még jobban elmerül a multiverzumban, a cselekményben pedig Clea és Strange megakadályozza a két világ egyesülését, ami a 2015-ös Secret Wars crossoverkötet ismeretében, egyáltalán nem könnyű feladat.

Ugyanakkor Clea megjelenése lehetővé teszi a nagybátyja, Dormammu visszatérését, hiszen ő volt a 2016-os első rész főgonosza, akit Strange-nek kellett legyőznie. Az sem kizárt, hogy Dormammunak köze van a Strange által előidézett univerzum-összeolvadáshoz.

Ami biztosnak tűnik, hogy Clea váltja Dr. Christine Palmert, hiszen a Doctor Strange az őrület multiverzumában egyértelművé tette, hogy kettejük kapcsolatának nincs jövője.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló