Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Idris Elbáról



Érdekességek az 50 éves filmsztárról.A forgatókönyvírók eredetileg sokkal brutálisabban végeztek volna a Drótban alakított karakterével: Egy 2013-as interjúban beszélt arról Idris Elba, hogy ha nincs a Drót, akkor valószínűleg feladta volna a színészkedést:

„Nagyjából három-négy évig nem volt munkám, senki sem akart színészként foglalkoztatni. Néztem Denzel Washingtont és Wesley Snipest, miközben arra gondoltam, hogy bennem is megvan, ami bennük, képes lennék felnőni hozzájuk. A későbbi feleségem már nyolc és fél hónapos terhes volt, amikor megkaptam Stringer Bell szerepét. Ha nem így történt volna, akkor valószínű, hogy elmegyünk Amerikából, mert mindketten tudtuk, hogy ha a kislányunk érkezése után sem kapok szerepeket, akkor az utcára kerülhetünk.

A HBO sorozatának hála mégsem kellett karriert váltania, ugyanis három évad alatt keresett karakterszínésszé vált. Éppen ezért dühítette fel, hogy David Simon megölte a karakterét a harminchatodik részben:

„Nagyon mérges lettem. Azonnal megmondtam neki, hogy szerintem tragikus és szenzációhajhász, amire készül, és biztos, hogy nem történhet meg.”

Simon és a sorozat producere, George Pelecanos végül úgy döntött, hogy nem akarják, hogy túl alantas módon érjen véget a karakter története, ezért végül finomítottak az eredeti tervükön.

Sokáig fontosabb volt számára a DJ-zés, mint a színészet: Sokakat meglepett 2019-ben, hogy Elba fellép a Coachellán, ráadásul, mint DJ. A színész ezzel kapcsolatban elmondta, hogy tizenéves korában kezdte el a lemezlovaglást, csak akkor még nem klubokban pakolgatta a lemezeket, hanem keresztelőkön és esküvőkön. Elmondása szerint nem válogatott, mindent játszott, ami akkoriban eljutott hozzá, így house-t, hiphopot, de még latin zenéket is.

Miután a Dróttal ismertté vált, próbált annyi fellépést elvállalni, amennyit az ideje megengedett. Ahogy nőtt a hírneve, úgy keresett egyre többet, ezért a színészet sok ideig másodlagos volt a számára, de egy idő után azt is elkezdte komolyan venni. Keresett magának egy ügynököt és egy DJ-menedzsert, majd a lemezlovaskodás lett, úgymond a másodállása.

Az utóbbi azonban lehet, hogy hamarosan megváltozik, mert a korábban DJ Big Driis néven zenélő Elba arról beszélt egy februári interjúban, hogy szeretné, ha egy idő után a közönség ugyanolyan komolyan venné a zenei munkásságát, mint a színészi alakításait:

„Akadnak, akik szerint a színészi karrieredbe is kerülhet, ha rossz zenét adsz ki. Az elmúlt években sokat elmélkedtem ezen, de pont ezért mára megbékéltem azzal a döntésemmel, hogy akarom és fogom is csinálni. Lesznek, akiknek tetszik, és akiknek nem.”

2018-ban a People magazin őt választotta az év legszexibb férfijának: Amerika legnépszerűbb bulvármagazinja az 1974 óta megjelenő People, ami minden esztendőben megválasztja az év legszexibb férfiját. 2018-ban Elba kapta meg ezt az elismerést.

Erről a színész így nyilatkozott:

„Először csak arra tudtam gondolni, hogy 'ne már, ez most komoly?' Jól megnéztem magam a tükörben és úgy voltam vele, hogy ma tényleg elég jól nézek ki. Valóban jó érzés, kellemes meglepetés az egomnak, de csak ennyi.”

A lánya hetekig nem állt szóba vele, mert nem kapott szerepet a Fenevad című filmjében: A film premierjével kapcsolatban a színész elárulta egy interjúban, hogy ugyan a lánya is esélyes volt a karaktere egyik gyerekének szerepére, arra végül nem őt választották:

„Érdekesség, hogy a lányom jelentkezett az egyik szerepre. Ő is érdeklődik a színészet iránt, és eljött a meghallgatásra, ám végül nem működött köztünk a kémia. A filmben látható apa-lánya kapcsolat különbözik attól, amilyen kapcsolatban én vagyok a lányommal, ezért fura módon hiányzott köztünk az összhang.”

Elba azt is elárulta, hogy a rossz hírt nem ő, hanem a film producere, Will Packer mondta el a lányának, aki ezután három hétig nem szólt hozzá. Ennek ellenére a színész nem bánja a történteket, mert megbízott a rendező és Packer döntésében.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló