Fogadd meg Azrael halottak napi tanácsait!Halál Angyalának tanácsai, hogy jól tartsd meg az ünnepet!Bocsáss meg: Ha haragot érzel, amikor az elhunyt szerettedre gondolsz, mert nem javítottál a kapcsolatotokon, amíg volt arra lehetőség, vagy sok fájdalmat okozott neked az életedben, akkor különösen fontos, hogy elengedd ezt az érzést, mert csak így lépettek tovább. Ha képes vagy a tiszta, őszinte megbocsátásra, akkor az felszabadító hatással lesz mindkettőtökre.

Tiszteld a halálát: Azrael szerint talán megkönnyíti a gyászodat az, ha tudod, hogy az elhunyt szeretted saját maga választotta a halált, ugyanis amikor leszületett a Földre, akkor nemcsak azt döntötte el, hogy kivel és hol találkozik, kihez születik, hanem a halálát is kiválasztotta, méghozzá jó okkal.

Tehát bárhogy is távozott el a szeretted, tudnod kell, hogy ez az ő döntése volt, amit tiszteletben kell tartanod, becsülnöd kell érte az erejét. Ne gyászold a halála körülményeit, és ne is bosszankodj miatta!

Ne idézz szellemet: Bár halottak napján nagy lehet a kísértés, mégis Azrael arra kér, hogy ne idézz szellemet, mert felesleges és veszélyes is! Felesleges, mert halottak napján egyébként is visszatérnek hozzád az elhunyt szeretteid, és éreztetik veled a jelenlétüket. Veszélyes, mert ha nem értesz a szellemidézéshez, akkor könnyen megidézhetsz valamit, amit nem kellene, ami teljesen felforgathatja a saját és a szeretteid életét.

Jól gondold meg, mit mondasz róla: Azrael azt üzeni, hogy nem véletlen a mondás: halottról jót vagy semmit. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy hazudj, hogy olyasmit állíts az elhunytról, ami nem igaz vele kapcsolatban.

Viszont ne szidalmazd és ne állíts róla olyasmit, ami nem igaz. Egyfelől azért, mert nem illik, mivel az illető már nem tudja megvédeni magát, másfelől ne akarj magadra uszítani egy háborgó lelket, mert elhiheted, hogy attól, hogy meghalt, még számít a „kapcsolatotok”!

Ügyelj a szavaidra: A gyász, a fájdalom olyasmit mondathat az emberekkel, hogy „bárcsak én haltam volna meg”, „bárcsak meghalnék”. Ezzel kapcsolatban Azrael arra figyelmeztet, hogy tilos túl sokszor kimondani ezeket, vagy energiát fordítani rájuk, mert azzal bajt hoz az ember saját magára és az elhunyt szeretteire, akik így nem nyugodhatnak békében.

A Halál Angyala azt tanácsolja, hogy inkább azt mondd, hogy „elfogadom a történteket”, „majd egyszer találkozunk”, „örülök, hogy már nem szenvedsz”. Nagyon figyelj oda a szavaidra, de ne csak halottak napján, hanem mindig, amikor gyászolsz!

Nyugodtan érezhetsz örömet: Sokan abban a hitben élnek, hogy halottak napján kötelező a szomorúság és a gyász, de ez valójában nem igaz, amit jól bizonyít az is, hogy sok kultúra egyáltalán nem fogja fel olyan gyászosan ezt az ünnepet, mint az európai.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindenképpen bulizz, vagy fogadd határtalan boldogsággal, hogy meghalt valaki, akit szeretsz, de nyugodtan érezhetsz örömöt, például azért, mert az illetőt már egy jobb helyen van, mert te jól érzed magad. Nincs ebben semmi rossz, vagy szégyellnivaló!

Tartsd tiszteletben a holtak kérését: Ha a halála előtt a szeretted megkért valamire, például arra, hogy valósítsd meg az álmaidat, légy boldog, esetleg házasodj meg újra, akkor érthető, hogy eleinte elképzelhetetlennek tartod ennek teljesítését, de Azrael azt üzeni, hogy tartsd tiszteletben az elhunyt kérését, ha azzal nem ártasz másoknak vagy önmagadnak! Tégy eleget a kérésének, becsüld meg az utolsó kívánságát, mert jó oka volt arra, amit kért tőled!

Ne tartsd itt: Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nemcsak hetekkel, hanem még évekkel később is próbálják itt tartani az elhunyt szeretteiket, ezért a Halál Angyala arra kér, hogy te ne kérd az elhunyt szerettedtől, hogy maradjon veled és ne kapaszkodj foggal-körömmel az emlékébe! Hagyd elmenni, mert az elhunytak már nem tartoznak ide, neked pedig folytatnod kell az életedet. Kívánj neki békét, gondolj rá szeretettettel, és lépjetek tovább mindketten!


(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló