A világ legijesztőbb temetői



Ismerjük meg a tíz leghíresebb és leghátborzongatóbb sírkert!Október beköszöntével tudjuk, hogy hamarosan halottak napja, amikor virágokkal, koszorúkkal, mécsesekkel felkeressük az elhunyt szeretteinket a temetőkben, amelyek között akadnak igazán szépen kialakított sírkertek, de olyanok is, amelynek láttán végigfut a hideg a hátunkon.


Régi zsidó temető: Az 1400-as évek óta működik Prága zsidónegyedében a temető, ahol 12 ezer sírkő található. A helyi legendák szerint 100 ezernél is több embert temettek itt el. Mivel a zsidó hagyományok szerint tilos elmozdítani a fejfákat, ezért a temető kifogyott a szabad

helyből.


Greyfrias Kirkyard: Edinburgh sírkertjében állítólag rengeteg embert megtámadtak a szellemek. A legtöbben George Mackenzie szellemét gyanúsítják a rejtélyes ütésekért, harapásokért. A férfi életében 18 ezer ember haláláért volt felelős, s a jelek szerint halála után se képes felhagyni az emberek zaklatásával.


Katakombák: Párizs alatt található az egyik legrémisztőbb temető. A katakombák falaiban ezernél is több ember maradványai találhatóak. Ezeket az ösvényekben helyezték el.


Highgate temető: Az 1800-as években, Londonban megnyitott temető, első látásra inkább szépnek tűnik, mint ijesztőnek. A gyönyörű, gótikus stílusú sírkövek körül fák, és virágok élnek, ám a beszámolók szerint nagyon kellemetlen érzés eltévedni a temetőben.


Stamps Temető: Tennessee legrégibb sírkertje a boszorkányok temetőjeként is ismert. Ha figyelmesen körbenézünk, akkor nem sírkövön felfedezhetjük a vésett pentagrammákat. Erről sokan azt gondolják, hogy boszorkányok sírját jelölik.Glasnevin Temető: A Dublinban található temetőben nagyjából másfél millióan találtak végső nyughelyre. A temetőben egy múzeum is található. Ott tartják meg minden évben a Samhain Fesztivált, ami a helyi halloween.


St. Louis temető: New Orleans sírkertje azért is különleges, mert a kriptákat a földfelszín alatt kell tartani, különben kimosná őket a heves esőzés, és az áradás. A másik ok, és ez az igazán lényeges, amiért a temető a legrémisztőbbek között szerepel az, hogy itt nyugszik Marie Leveau.


Stull Temető: A Kansasben található sírkertben olyan hangokat lehet hallani, amelyek úgy hallatszanak, mint, amikor a sírokon, és kőhalmokon kopogtatnak. Állítólag ezt a pokolban élő szörnyek csinálják. Egy másik történet szerint, ha halottak napján felmegyünk a templom romjaihoz, és bekopogunk az ajtaján, akkor Lucifer válaszol.


Resurrection temető: A Chicagóban található „feltámadás” temetője nem egy átlagos hely, mert kísért a város leghíresebb szelleme. Maryről az 1930-as évek óta hallani élménybeszámolókat. A fiatal lány állítólag éjjelente bukkan fel.


La Noria: Chile legrémisztőbb temetője egy elhagyatott városban található. A hely önmagában is hátborzongató, de erre rátesz egy lapáttal a rengeteg nyitott sír.


(Forrás: ParanormalHaze, Femcafe)

 

Ajánló

Ajánló