Mit lehet tudni eddig az Avatar 3-ról?A legfontosabb információk a 2024 decemberében érkező folytatásról.Mivel az Avatar: A víz útját és a harmadik részt, aminek munkacíme egyelőre a The Seed Bearer, egyszerre forgatták, ezért James Cameron 2020 szeptemberében bejelentette, hogy a harmadik rész 95%-ban elkészült.

Emellett a rendező azt is elárulta a D23 expo-n, hogy már a negyedik rész első felvonását is felvették. A harmadik rész forgatását 2020 decemberében fejezték be Új-Zélandon. A párhuzamos forgatással kapcsolatban Cameron elárulta, hogy azért látta szükségesnek, mert így elkerülhette a „Stranger Things-effektust”, vagyis azt, hogy 27 év körül felnőttek játszanak középiskolásokat.

Az Avatar 3-ban új területeket és új na’vi népeket is bemutat a történet. A filmben debütáló, Cameron által „Ash People”-nek nevezett őslakosok a Pandora vulkanikus területein élnek, a tüzet istenítik, és távolról sem olyan barátságosak, mint a már megismert vízparton élő metkayinák, vagy a trópusi erdőkben vadászó omaticayák.

Mivel ellenségesek, ezért számítani lehet arra, hogy parázs viták és feszültségek lesznek köztük és a többi na’vi között. Az Avatar-filmeket már több kritika érte azzal kapcsolatban, hogy a Pandorát sanyargató, kizsákmányoló emberek a gonosztevők, és azt Cameron is elismerte, hogy az eddigi két filmben a na’vik pozitív oldalát hangsúlyozta ki. Ez viszont várhatóan megváltozik a harmadik részben, viszont ettől még továbbra is a Stephen Lang által játszott Quaritch marad az Avatar-folytatások főgonosza.

A rendező azt is elárulta, hogy nem az ellenséges tűz népe lesz az egyetlen új na’vi törzs a harmadik részben, ugyanis egy másik is be fog mutatkozni, valamint az is várható, hogy ebben a filmben sokkal szabadabb lesz a mozgás a Pandora különböző helyszínei között, vagyis az eddiginél változatosabb tájakat mutat majd be a folytatás.

Az Avatar második részének legrejtélyesebb karaktere a Sigourney Weaver által alakított Grace avatarjából fogant Kiri, aki különleges kapcsolatban áll a Mindenek Anyjával, Eywa-val. Ennek hála gyorsabban tud akklimatizálódni a különböző pandorai környezetekhez.

Az viszont egyelőre rejtély, hogy ki lehet Kiri apja. Jake Sully és Neytiri gyerekei viccesen Grace kollégájára, Normra gondolnak A víz útjában, ám valószínű, hogy a valóság ennél sokkal összetettebb, és az is biztos, hogy a folytatásokban várhatóak ezzel kapcsolatos információmorzsák, amelyekből ki fog derülni Kiri eredete, valamint a különleges képességeit is jobban bemutatják majd.

Előfordulhat, hogy ő maga az a bizonyos „seed bearer”, tehát a mag hordozója, akire az Avatar 3. munkacíme utal, és ebből egyértelműen következik, hogy Kiri által akar új formát ölteni Eywa. A jövőben tehát elég valószínű, hogy Kiri története fontos része lesz a „meta narratívának”, amiről Cameron 2017-ben beszélt.

Amellett, hogy A víz útjában megismert karakterek és az őket játszó színészek, így például a Lo’akot alakító Britain Dalton, aki narrátor lesz a harmadik részben, visszatérnek a folytatásban, még új szereplők és színészek is csatlakoznak.

Például David Thewlis már elárulta, hogy látható lesz az Avatar 3-ban, és az azutáni folytatásokban. A brit színész arról is beszélt 2020-ban, hogy csodás élmény volt együtt dolgozni Cameronnal.

Thewlis bevallotta, hogy elég elveszettnek érezte magát a forgatáson, mivel még nem volt dolga ehhez fogható motion capture technológiával. Arról még nincs információ, hogy a színész melyik na’vit fogja alakítani.

Rajta kívül szintén csatlakozik a szereplőgárdához Oona Chaplin, aki egy Varang nevű na’vit játszik majd. Az erős és karizmatikus szereplő központi szerepet tölt majd be az Avatar 3. utáni folytatásokban is.

Szintén érkezik Michelle Yeoh is, aki Dr. Karina Mogue szerepében lesz majd látható a harmadik részben. Mindemellett 2019 áprilisában Vin Diesel még arról beszélt, hogy ő is szerepelni fog az Avatar folytatásában, de azóta kiderült, hogy ebből nem lett semmi.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló