Íme a DCU bejelentett új filmjei és sorozatai!



Mi várható a közeljövőben?Érkeznek az új DCU sorozatok: A bejelentett öt sorozat közül az első a Creature Commandos című animációs széria. Creature Commandos képregényben vámpírokkal, vérfarkasokkal és zombikkal bővítették a DC-univerzumot, ezért kimondottan érdekesnek ígérkezik ez az animációs sorozat, aminek epizódjait Gunn írta.

A Chrystal Henry (Watchmen) és Jeremy Carver (Doom Patrol) által írt, Waller című sorozatban a Viola Davis által alakított Amanda Waller kap főszerepet, aki összeáll a Peacemaker-csapat tagjaival. A széria a Peacemaker első és második évada között fog játszódni. Ezzel kapcsolatban Gunn egy rossz hírt is közölt, ugyanis a Creature Commandos és a Superman projektek miatt elhalasztották a Peacemaker második évadát.

Az HBO-minőségű, egyelőre fejlesztés alatt álló, Lanterns egy új élőszereplős Zöld Lámpás sorozat lesz, amit Gunnék a True Detective-hez hasonlították, vagyis nyomozós történet várható. A szériában biztos, hogy fel fog bukkanni Hal Jordan és John Stewart karaktere, akik az űrben akadnak rá egy izgalmas rejtélyre.

A Paradise Lost című sorozat Csodanő születésének helyszínére, Themiszküra szigetére koncentrál, és egy intrikákkal átszőtt Trónok harcának szánják, úgyhogy egy csavaros történet várható, ami a nőtársadalom fontos kérdéseire fókuszál majd. Ezzel kapcsolatban Safran elmondta, hogy a Trónok harcához hasonlóan, ebben a sorozatban is várható dráma és komoly hatalmi harcok.

Az HBO Maxra készül a Booster Gold, aminek főszereplője egy időutazó szuperhős lesz. A címszereplő a jövőben egy lúzer, ezért visszautazik a múltba, a mi jelenünkbe, hogy hőstetteket hajtson végre azért, hogy a jövőben ünnepelt szuperhős lehessen.

Új DCU filmek a láthatáron: Ahogy a Marvel Moziverzum, úgy a DCU is különböző fejezetekből áll majd. Ezek közül az első az Istenek és szörnyetegek alcímet kapta, és tíz projektet ölel fel. Az első film a Superman: Legacy lesz, aminek írója maga Gunn lesz, a premiert pedig 2025. július 11-re tűzték ki.

A másik bejelentett film a The Authority, ami Ellis és Bryan Hitch azonos című képregénysorozatán alapul, és ami Gunn bevallása szerint igazi szerelemprojekt a számára.

Természetesen a sorból Batman, a DC-képregények leghíresebb alakja sem maradhat ki. Vele kapcsolatban a The Brave and the Bold című film érkezik majd, és ebben fog szerepelni Batman fia, Damien Wayne is, aki Gunn kedvenc Robinja, és aki a rendező jellemzése szerint egy gyilkos anyaszomorító, aki miatt fájhat Bruce Wayne feje.

A következő bejelentett film, a Tom King képregénye alapján készülő, Supergirl: Woman of Tomorrow, amiben végre bemutatkozik a DC filmes világának Supergirlje, aki egy olyan karakter lesz, aki élete első 14 évében kénytelen volt végignézni, hogy minden számára fontos személy meghal körülötte.

Szintén érkezik majd a Swamp Thing film, ami az ígéretek szerint sötét horrorfilm lesz, ami Mocsárlény eredettörténetét meséli el. Természetesen ennek sem lesz köze az egy évad után elkaszált sorozathoz.

Ezzel a projekttel kapcsoltban Gunn hangsúlyozta, hogy bár minden egy nagy egészhez tartozik, mégis az alkotók beleszőhetik a saját elképzeléseiket és műfajaikat ezekbe a DCU filmekbe.

A DCU filmekkel kapcsolatban mindenképpen meg kell említeni a 2023 júniusában érkező Villámot, ami Gunn állítása szerint teljesen újraindítja a DCU-t, és bízik a film sikerében.

2022 végén mutatják be az Aquaman folytatása, az Elveszett királyság Jason Momoa főszereplésével. Az, hogy mi lesz a színész sorsa a film után, még rejtély, de nem lenne meglepő, ha később Lobóként, az intergalaktikus fejvadászként térne vissza a DCU-ban, ám Safran nem zárta ki annak lehetőségét, hogy trilógia lesz az Aquamanből.

Végezetül 2025-ben várható a Matt Reeves-féle Batman folytatása, amihez hasonlóan a Joker: Folie á Deux is az „Elsewhere”-hez tartozik majd. A 2019-ben bemutatott, Joaquin Phoenix főszereplésével készült Joker folytatása 2024 őszén várható.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló