Ezeket a dolgokat érdemes tudni A galaxis őrzői 3-ról (1. rész)



Érdekességek a május 4-én érkező filmről.Az Ünnepi különkiadás a 3. rész felvezetése: A James Gunn által rendezett, hivatalosan is a harmadik rész felvezetésének szánt, Ünnepi kiadás, ami a Disney+-on mutattak be, több szempontból is felvezeti a harmadik részt.

Ebben látható, hogy Űrlord mennyire maga alatt van Gamorra elvesztése miatt, ezért a barátai azt találják ki, hogy azzal vidítják fel, hogy karácsonyra elhozzák neki Kevin Bacont. Emellett az is feltűnő, hogy Groot sokkal mokányabb lett az előző részhez képest. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy az Ünnepi különkiadásba bemutatták Mantis eddig nem ismert különleges képességeit, ráadásul kiderült, hogy ő Ego lánya, tehát részben celestial származású.

Emellett a trilógia utolsó része a Marvel Moziverzum idővonala szerint 2023 után játszódik, tehát jó 10 évvel az Őrzők utolsó saját kalandja után.

Nebula a gyógyulás útjára lép, Űrlord pedig vonzódni kezd hozzá: Már az előzetesekből sejthető, hogy Űrlord vonzódni kezd Nebulához. Ezzel kapcsolatban Chris Pratt arról beszélt egy interjúban, hogy Űrlord depressziós, hiszen egy olyan világban él, ahol Gomorra azt sem tudja, hogy ő kicsoda, hiszen a Bosszúállók: Végjáték eseményei miatt ez a Gamorra egy másik idővonalról származik, tehát Űrlord szerelme nincs többé. Ezt a bánatát folytja alkoholba, és ettől nem éppen a legjobb vezető.

Úgy tűnik, hogy ez az állapot az, ami ahhoz vezet, hogy Űrlord vonzódni kezd Nebulához, akivel kapcsolatban az őt alakító Karen Gillan elmondta, hogy a karaktere a gyógyulás útjára lépett. Ez abban is megmutatkozik, hogy változik a személyisége, hiszen már viccelődik a csapattársaival, és a külseje is kezd emberibbé válni.

Gamorra a Fosztogatók vezetőjeként tér vissza: Habár a másik idővonalról érkezett Gomorra nem emlékszik Űrlordra és az Őrzőkre, mégis ez nem jelenti azt, hogy nem lesz komoly szerepe a harmadik részben.

A Végtelen háborúban meghalt Gomorrának a Galaxis Őrzői-filmek előtti énje tért vissza, tehát az, aki még Thanos kedvenc lánya volt, és nem egy kedves személyiség. Azonban minden jel arra utal, hogy a Végjáték után Gomorra felcsapott a Fosztogatók vezetőjének, aki korábban az Űrlordot felnevelő Yondu volt.

Ez a szedett-vedett banda leginkább űrkalózkodással, csempészettel és lopással foglalkozik, úgyhogy eléggé illik a proto-Gamorrához a törvényen kívüliek vezetése.

A Fox felvásárolása nem befolyásolta a forgatókönyvet: Habár a harmadik részben több új karakter szerepel majd, mégis az biztos, hogy az X-Men mutánsai és a Fantasztikus Négyes tagjai nem kapnak szerepet A galaxis őrzői-trilógia záródarabjában.

A Disney 2017-ben vásárolta fel a Foxot, és azzal együtt az X-Men és a Fantasztikus Négyes karaktereinek jogait, ám James Gunn nem írta át A galaxis őrzői 3. már kész forgatókönyvét, hogy beleerőltesse a történetbe néhányukat.

Megismerhetjük a Counter-Earth humanoid állatait: A filmben kiemelt szerepet kapnak a Mordályhoz hasonló, humanoid tulajdonságokkal rendelkező állatok, akiket az Evolúció Mestere hozott létre egy Counter-Earth nevű helyen. Az előzetesekben egyikük már látható. Ő Lylla, a beszélő vidra, aki Mordály régi barátja.

Ezzel kapcsolatban James Gunn elmondta, hogy minden korábbinál több effektust használtak fel annak érdekében, hogy a lehető leghitelesebben jelenítsék meg ezeket a lényeket. A filmben Cosmo, az űrkutya is visszatér, de Blurp, egy aranyos, bundás lény is szerepelni fog benne.

Bemutatkozhat Quasar karaktere: James Gunn korábban utalt arra, hogy A galaxis őrzői 3-ban szerepelni fog a nagyhatalmú Quasar, aki a karperecének hála tett szert szupererőre, és aki leginkább az űrbéli hőstetteiről híresült el.

A karakternek több verziója is létezik, de közülük Wendell Vaughn a legismertebb, ezért ha Gunn tényleg beleírta a történetbe Quasart, akkor valószínűleg ez a verziója szerepel benne. Ez azt jelentené, hogy Adam Warlock mellett egy másik kozmikus hős is az Őrzők segítőjének állna.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló