Ismerd meg a Dűne visszatérő és új szereplőit!Ők érkeznek a folytatásban.Lady Margot és Fenring gróf: Csak néhány pillanatra jelent meg a kedvcsinálóban a Léa Seydoux által alakított Lady Margot, aki amellett, hogy közel áll IV. Shaddam császárhoz, még a Bene Gesserit tagja is, ami miatt Paul és Feyd kapcsolatához hasonlóan Jessica antitézise a nemesasszony.

Az előzetesben nem szerepelt Fenring gróf, és azt sem erősítették meg, hogy egyáltalán benne lesz-e filmben. Ugyanakkor nemrég kiderült, hogy Tim Blake Nelson szerepet kapott a Dűne 2-ben, ezért sokan azt feltételezik, hogy majd ő alakítja a kardforgató politikust.

A vérszomjas Feyd-Rautha Harkonnen: A Stellan Skarsgard által alakított Harkonnen báró és annak Dave Bautista által játszott unokaöccse, Rabban él és virul, ugyanis Leto herceg kétségbeesett merénylete kudarcba fulladt.

Ráadásul nemcsak, hogy élnek, hanem még csatlakozik is hozzájuk egy új, vérszomjas ellenség is, a báró másik unokaöccse, Feyd-Rauth Harkonnen, akinek szerepében Austin Butler látható. Feyd sokkal agyafúrtabb és ravaszabb, mint Rabban, tehát tulajdonképpen ő Paul antitézise.

Az előzetesben csak röviden látható Paul is Feyd rituális párbaja, amit Paulnak kell megnyernie, mert csak így teljesülhet be a Harkonnenek elleni bosszúja.

Paul Atreides, a homokféreg lovasa: Természetesen a Dűne 2-ben visszatér a Timothée Chalamet által alakított Paul Atreidese. Az első rész végén, Leto herceg halála után összeomlott az Atreides-ház, ami miatt Paulnak és Jessicának menekülnie kellett.

Menedéket a sivatagban találtak a fremeneknél. Ezután a második rész előzetesében már az látható, hogy Paul egész jó alkalmazkodott az új élethez, és egyre szorosabbá vált a kapcsolata a Zendaya által játszott Chanival, aki az első részben még csak Paul látomásaiban szerepelt. A folytatásban ennél már sokkal nagyobb szerepet kap.

Az előzetesben kiemelt szerepet kapott, hogy Paul próbálja előcsalni és meglovagolni a homokférget, ez a jelenet pedig kimondottan látványosnak ígérkezik.

Erre a mutatványra azért van szükség, mert ez a fremen kultúrában a felnőtté váláshoz kapcsolódó beavatás fontos része. Habár a fremenek idővel a messiásuknak tekintik Pault, mégis a fiú csak akkor lehet a törzs teljes értékű tagja, ha sikerül megülnie a homokférget. Csak ezután indíthat bosszúhadjáratát a Harkonnenek ellen.

Gurney Halleck új szerepben tér vissza: A Josh Brolin által játszott Gurney Halleck is visszatér a Dűne 2-ben. Ő az egyike azon keveseknek, akik túlélték Harkonnenek támadását az első részben. Mivel Gurney elbukott a herceg védelmezésében, és azt hiszi, hogy Paul és Jessica is meghalt, ezért beáll egy arrakisi csempész csapathoz, amivel természetesen szembekerül a fremenekkel, akik utálják azokat, akik az Arrakis fűszeréből profitálnak.

Bemutatkozik Irulan hercegnő: Az új karakterek egyike a Florence Pugh által alakított Irulan hercegnő, aki IV. Shaddam padisah császár lánya. A történet szerint, aki őt feleségül veszi, az tulajdonképpen az univerzum ura lesz, ezért a házasság Harkonnen báró tervei között is prioritást élvez.

Az előzetesben az látható, hogy Irulan hercegnő hangnaplót készít, ami a könyv olvasóinak nem meglepő, hiszen tapasztalt történész, ráadásul ő írta meg a messiás, Paul Muad’Dib eljövetelét. A regényben a fejezetek elején Irulan hercegnő feljegyzéseiből szerepelnek a messiásról szóló részek.

Az előzetesben nem szerepelt Irulan hercegnő apja, IV. Shaddam, akit Christopher Walken játszik.

Jessica vad rituáléja: Az előzetesben röviden látható a Rebecca Ferguson által alakított Jessica durva rituáléja is. A menekülés után Paul édesanyja is a fremeneknél lel menedéket, majd ott tiszteletbeli pozíciót tölt be. A nomád népet elkápráztatja Jessica harci tudása és természetfeletti ereje. Ám, ahogy Paulnak, úgy az édesanyjának is át kell esnie egy beavatási szertartáson, ugyanis a Bene Gesserithez hasonlóan a fremeneknek is vannak a Tisztelendő Anyához hasonló spirituális vezetőik.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló