Svájcban tilos olyan nevet választani, amivel a szülők árthatnak a gyermekük jóléténekEzek Európa legfurcsább törvényei!Svájcban nem teheted tönkre a gyermeked életét egy nevetséges névvel: Bár mára sokat enyhítettek a dolgon, mégis továbbra is tilos olyan nevet választani, ami árthat a gyermek jólétének vagy sértő lenne egy harmadik fél számára.

Ebbe beletartozik, hogy nem szabad olyan keresztnevet adni, ami nyilvánvaló, hogy az ellenkező nemhez tartozik, de olyat sem adhatnak a szülők, amely sértő. Ugyanígy tiltólistára kerültek a betűk, számok, márkanevek, az abszurd írásmódok és a gonosznak tartott bibliai nevek.

Torinóban naponta legalább háromszor kell levinni a kutyákat sétálni: 500 euróra büntetik azokat Torinóban, akik nem viszik le naponta legalább háromszor sétálni a kutyákat. A törvény betartatásában főleg a szomszédok bejelentései segítenek.

Mivel Olaszország szeretné, hogy kifejezetten állatbarát országnak tartsák, ezért ezt próbálják alátámasztani a törvényeikkel. Az országon belül Torinóban vannak a legszigorúbb állatvédelmi szabályok, így például a kutyasétáltatás mellett az is szabály, hogy tilos zacskóban árulni az aranyhalat.

Barcelonában nem tűrik a félmeztelenséget: Barcelona törvényhozói úgy próbálják meg megtisztítani a spanyol várost a bikinis nőktől és pólótlan férfiaktól, hogy megtiltották, hogy bárki hiányos öltözetben járkáljon az utcákon. Természetesen a szabály nem vonatkozik a strandra. A 2011-ben elfogadott törvény megszegőit 260 euróra büntetik.

Dániában tilos nyilvános helyen maszkot viselni: 2018-ban hozta meg a dán kormány azt a törvényt, amely kimondja, hogy senki, semmilyen módon nem takarhatja el az arcát nyilvános helyen. Ez vonatkozik a maszkokra, a sisakokra, sálakra, sapkákra, álszakállakra és a burkára is.

A tisztviselők azzal magyarázták a törvényt, hogy segít az emberek megfelelő azonosításában a zsúfolt rendezvényeken, ha esetleg történne valami, ami miatt erre szükség van. Természetesen a koronavírus-járvány idején nem büntettek. Emellett a Halloweenkor beöltöző gyerekekre sem vonatkozik a szabály, és az sem baj, ha a nagy hidegben sállal védik az arcukat a járókelők.

A franciaországi Sarpourenx-ben törvényi előírás, hogy már a halál előtt rendelkezni kell sírhellyel: Sarpourenx polgármestere adta ki azt a rendeletet, amely előírja, hogy a város határain belül csak úgy halhatnak meg az emberek, hogy előzőleg vásároltak sírhelyet a helyi egyházközség temetőjében.

A polgármester azért érezte szükségét ennek a rendeletnek, mert közölték vele, hogy az egyházközség nem tud további földet vásárolni, hogy növelje a temetkezési helyek számát. Mivel a rendelet felháborította az embereket, ezért a polgármester később bocsánatot kért érte.

Skóciában tilos részegen tehénen lovagolni: Ha esetleg valakinek az az őrült ötlete támadna részegen a Skóciában tartózkodása időszakában, hogy kipróbálja a tehénlovaglást, akkor azért büntetést kaphat, ugyanis egy 1872-es törvény alapján a részegek nem vezethetnek autót, gőzgépet, valamint nem lovagolhatnak lovon és tehénen. Ugyanez a törvény írja elő azt is, hogy senki sem tarthat magánál lőfegyvert, ha ittas, ami viszont egyáltalán nem hülyeség.

Oroszországban tilos csipkés alsóneműt viselni: Oroszországban, Fehéroroszországban és Kazahsztánban annyira komolyan veszik a fehérnemű kérdését, hogy törvényben szabályozzák, hogy a nők milyen bugyit vehetnek fel. A csipke nincs teljesen betiltva, de a mindennapi viseletre árusított csipkés fehérnemű igen, ugyanis ebbe a termékkategóriába csak a jól szellőző fehérneműk kerülhetnek be.

Egy 2013-ban hozott törvény értelmében a bőrrel közvetlenül érintkező ruhadaraboknak minimum 6% gyapotot kell tartalmazniuk.

Tilos magassarkút viselni az Akropoliszon: 2009-ben döntöttek úgy Görögországban, hogy a történelmi látványosságok területén tilos a magas sarkú, hegyes sarkú cipők viselése. Az ilyen cipőknek rossz a súlyelosztása, ami túl nagy nyomást gyakorol a történelmi helyszínek köveire, tehát hosszú távon károsítanák azt.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló