A 2023-as év legnagyobb filmes botrányaiEzek a balhék rázták meg Hollywoodot tavaly.Jonathan Majors és a családon belüli erőszak: Március végén tartóztatták le Jonathan Majorst, aki többek között, a Marvel Moziverzumban játszotta Kangot, amiért állítólag egy dühkitörés után bántalmazott és fojtogatott egy 30 év nőt.

Bár a színész szabad lábon védekezhetett és az ügyvédein keresztül állította, hogy vannak bizonyítékai, amelyek az ártatlanságát igazolják, mégis több üzleti partnere és a PR-csapata is otthagyta.

A Marvel kivárt, és csak az év végén bontott szerződést vele, amikor a bíróság bűnösnek találta több rendbeli testi sértés vádjában. Majors akár egy év börtönt is kaphat, ám az ítélet kihirdetésére csak 2024 februárjában kerül sor.

Kleopátra márpedig fekete volt, a nagymamám is megmondta: Ha egy kitalált történet lenne, akkor még nem is lenne akkora baj, hogy a Netflix sorozatában fekete nőként ábrázolták Kleopátrát, aki a makedón származása miatt elég biztos, hogy fehér bőrű volt, ám ezt egy „dokumentumsorozatban” tették meg.

A döntést ráadásul olyan elképesztő érvvel támasztotta alá az egyik közreműködő, hogy a nagymamája anno folyton azt mondogatta neki: „nem érdekel, mit tanítanak az iskolában, Kleopátra valójában fekete volt.”

Ez azonban nem tudományos érvelés, úgyhogy nem csoda, hogy az egyiptomi kormány felháborodott, és a történelem meghamisításának nevezte a Kleopátra, Egyiptom királynője című műsort, valamit bejelentették, hogy sajátot fognak forgatni, méghozzá a történelemtudomány jelenlegi álláspontja alapján.

Viszlát, Willow: Márciusban érkezett a hír, hogy az első évad gyenge számai miatt a Lucasfilm elkaszálja a Willow-t. Ezután a showrunner gyorsan leszögezte, hogy nincs szó kaszáról, csak határozatlan időre elhalasztják a második évad munkálatait.

Két hónappal később azonban jött a Disney bejelentése arról, hogy „költségcsökkentés” ürügyén törölnek egy csomó tartalmat, beleértve a Willowt is, a Disney+-ról. A döntésre azonnal reagált a sorozat alkotója, aki szerint kegyetlenség, amit a stúdiónál műveltek, de persze, ez semmin se változtatott.

Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy hiába gyártottak le egy egész évadot, sehol sem tekinthető meg legálisan a Willow.

A szív bajnokai mögött rejlő kamu: 2009-ben mutatták be A szív bajnokai című filmet, ami az amerikai fociban nagyon tehetséges Michael Oher „felfedezéséről” szól, ám könnyen lehet, hogy a történet csak kitaláció, legalábbis ezt állította Oher, aki 2023-ban azt állította, hogy minden hazugság, amit a Tuohy család a történtekről állít.

Erre válaszul a másik oldal azzal vádolta meg a sportolót, hogy megzsarolta őket, és 15M dollárt követelt tőlük azért, hogy ne terjessze el a „negatív sztorit”. A botrányból bírósági ügy lett, aminek eredményeként 2023. szeptember 29-én megszűnt a jogi kapcsolat az Oher és a Tuohy család között.

A Netflix 55M dolláros leckéje: November végén érkezett az év egyik legviccesebb, egyben legszomorúbb sztorija, ami több évvel ezelőtt kezdődött. Annak idején a Netflix több, mint 60M dollárért szerezte meg az Amazon elől a Conquest jogait.

Az eredeti ötleten alapuló sci-fi-sorozat showrunnerje Carl Rinsch lett. Amikor a Netflix 2021-ben úgy döntött, hogy jegeli a projektet, akkor Rinsch átutalta a saját brókerszámlájára a megmaradt büdzsét, azaz nagyjából 11M dollárt, amivel aztán kereskedni kezdett, rögtön veszítve 5,9M dollárt.

Ezután a maradék pénzből kriptovalutákkal való üzérkedésbe kezdett, amivel sokat keresett. Később, amikor már 27M dollár ült a számláján, vásárolgatni kezdett, köztük Rolls Royce-okat. Jelenleg a Netflixet perli állítólagos szerződésszegésért, és 14M dollárt követel tőlük.

A hollywoodi írók és színészek sztrájkja: Az év legmeghatározóbb filmes botránya a hollywoodi írók és színészek sztrájkja volt, ugyanis az írók május eleje, a színészek július közepétől nem dolgoztak. A két sztrájk hónapokig tartott, ugyanis a stúdiók nem akartak belemenni a kért változtatásokba, ám végül sikerült megegyezniük az érdekvédelmi szervezetekkel.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló