Összebalhézott a Wikipédiával Olivia ColmanÉrdekességek az 50 éves színésznőről.Összerúgta a port a Wikipédiával, és teljesen jogosan: Colman elmesélte, hogy évekkel ezelőtt levelet írt a Wikipédiának, mert a neve alatt rosszul szerepelt a születési dátuma, amiben se az év, se a hónap, se a nap nem stimmelt, és nyolc évvel idősebbnek tüntették fel.

Mivel nem akart hiúnak tűnni, ezért az egyik volt iskolatársa nevében írt, aki tudta a pontos születési dátumát, ám mivel válaszra sem méltatták, ezért kénytelen volt a elárulni a kilétét. Az oldal erre születési anyakönyvi kivonatot kért tőle, amire a színésznő azt válaszolta, hogy: „Kinek a kib...ott anyakönyvi kivonatát nézted meg akkor, amikor 8 évvel idősebbnek állítottál be?!”

Végül kijavították a születés dátumot.

Kutyáját egy híres angol költőről nevezte el: Colman kutyáját Lord Alfred Waggysonnak hívják, Lord Alfred Tennyson (1809-1892) után. Az angol költő, aki III. Eduárd angol király egyenes ági leszármazottja, máig a legnépszerűbb a hazájában.

A színésznő kutyája I. Tennyson báró révén a „lordságot” is megörökölte. Colman egyébként imádja a kutyákat, amit jól mutat, hogy az egyik munkájáért kölyökkutyákban kérte a fizetségét, de azt nem kapta meg.

Tanítónak készült, pedig problémái voltak a tanulással: Amikor leányiskolában felfedezte a színészetet, akkor nem is gondolta, hogy abból meg lehet élni. Bár szerepelt az iskolai darabokban, mégsem tartotta karrierútnak a színészetet, ami miatt más pályát kellett választania.

Annak ellenére, hogy a tanulással mindig gondjai voltak, az érettségije sem sikerült jól, és osztályt kellett ismételnie, mégis általános iskolai tanítónak készült Cambridge-ben, ám hamar otthagyta, mert rájött, hogy nem elég elkötelezett a pedagógusi pálya iránt.

Egyszer sem távozott üres kézzel a Buckingham Palotából: II. Erzsébet királynő születésnapja alkalmából tüntették ki a Brit Birodalom Rendje parancsnoki fokozatával 2019-ben Colmant, aki azt a színészi teljesítményével érdemelte ki. Vilmos herceg jótékonysági vacsoráján pedig rávette a férjét, hogy hozzon el valamennyit a vécépapír tekercsből, hogy elmondhassa, a Buckingham Palotából van.

8 hónapos terhesen forgatta az Éjszakai szolgálatot: Az éjszakai szolgálat forgatásán 8 hónapos terhes volt a harmadik gyermekével. Az általa játszott Angela Burr eredetileg nem volt várandós, ezt utólag írták bele a forgatókönyvbe, ahogy azt is, hogy a sok állás helyett inkább minél többet üljön. A terhesség még elképesztőbbé tette a karaktere bátorságát.

Amikor Colman először találkozott a rendezővel, akkor már 5 hónapos terhes volt, ezért úgy érezte, hogy mindenképpen el kell mondania. A rendező kicsit sem örült a hírnek, de a színésznőnek sikerült meggyőznie arról, hogy a terhesség remek eszköz a dráma fokozására a család kontra munka rendkívüli jellege miatt, és példaként hozta fel Fargót, illetve Francis McDormandot.

Takarítóként dolgozott, de elmehetett volna teherautósofőrnek is: Miután lemondott a tanári pályáról, takarítónőként dolgozott, ami mellett rendszeresen látogatott előadásokat. A karrier tanácsadáson egyébként azt javasolták neki, hogy a képességei alapján lehetne teherautósofőr, mivel jó a térlátása és be tud állni szűk helyekre is.

Megevett egy cigarettacsikket, hogy színész lehessen: A színészi álmokat dédelgető Colman tagja volt a Cambridge-i Egyetem amatőr színjátszó társulatának, a Footligthtsnak. A meghallgatáson azt a feladatot adták neki, hogy adjon el valamit, mire Colman fogott egy cigarettacsikket, amiről aztán előadta, hogy mennyire tápláló, majd megette. A többiek teljesen ledöbbentek.

Valójában nem Olivia a neve: A színésznő születési neve Sarah Caroline Colman, ám amikor profi szinten kezdett színészkedni, akkor kiderült, hogy már van egy Sarah Colman színésznő. A névazonosság nem keserítette el, mert soha senki nem nevezte Sarahnak, mindenki a becenevén, Collynak szólítja, úgyhogy egyszerűen felvette az Olivia nevet a legjobb egyetemi barátnője után.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló