Kreatív randevúk



Ha unjuk a kliséket, akkor tegyük fantáziadúsabbá a szerelmünkkel töltött időt!Kávé, vacsora, séta, mozi, színház. Általában ezekről szól a randevúzás, éppen ezért unalmas, ha megint ilyesmit talál ki a párunk, akiről kezdjük azt feltételezni, hogy nincs fantáziája, vagy van, de nem meri használni.


Ha ő nem, akkor mi izzítsuk be a kreatív képességeinket, és találjunk ki egy igazán különleges programot, amiben az alábbi tippek lehetnek a segítségünkre.


Rajzos üzenet: Igaz történet, hogy egy fiú úgy hívta el randevúzni az egy hete megismert lányt, hogy az egyetemi faliújságra kitett egy levelet, amit a lánynak címzett. Feladó és aláírás nem szerepelt a papíron, csak egy rajz, ami egy ismert múzeum lépcsőjét, mellette kőoroszlánt, és amellett egy pálcikaembert ábrázolt. Az emberke fölött az a felirat állt, hogy „Én” . A rajz alatt egy dátum és időpont szerepelt.


A lány arra gondolt, hogy az egyik ismerőse hívta találkára, hogy igyanak meg együtt valamit, de a helyszínre érkezve az a fiú várta, akivel egy héttel korábban találkozott. A srác előre megtervezte azt is, hogy mit fognak aznap este megnézni, és merre sétálnak.


A rajzos randira hívásnak a továbbfejlesztett változata a pálcikaemberekkel megrajzolt képregény, amiből kiderült, hogy mi a program.


Csendes randi: Egy New York-i kezdeményezés ihlette a tippet. A 2000-es években rendszeresen tartottak quiet partyt, tehát csendes partit, mert sokan unták a zajos szórakozóhelyeket, ahol a saját szavát sem érti az ember. A csendes bulikban nem szólt zene, a párok pedig csak írásban és kézjelekkel kommunikálhattak. Ezt mi is kipróbálhatjuk a kedvesünkkel otthon, múzeumban, vadasparkban, vagy bárhol.


Legyünk turisták a saját lakhelyünkön: Sokszor előfordul, hogy számos városba ellátogatunk, de a saját lakhelyünket nem ismerjük, ezért játszunk turistát a párunkkal! Mindent csináljunk ugyanúgy, mint akkor, ha elutazunk.


Állítsunk össze egy útvonaltervet, amiben segítenek az online, vagy a régi, útikönyvek, a Google térkép, és a Wikipédia. Ha jól csináljuk, akkor azt is kideríthetjük, hogy a történelmi látványosságok változtak-e valamit az évek során. A kirándulás ideje alatt üljünk be egy büfébe, étterembe, vagy egy cukrászdába. A múzeumokat se hagyjuk ki, és szorgalmasan fényképezzünk.


Közös szüretelés vagy gyümölcsszedés: Kifejezetten őszi program és nagyon jó szórakozás, ha a barátainkkal, rokonainkkal szüretelünk. A párunkkal pikánsabbá tehetjük a programot, ha titokban egymást etetjük a szőlővel, vagy egymásra kacsintunk, esetleg apró jelekkel egymás tudtára adjuk, hogy fontosak vagyunk egymásnak. A közös tevékenységek azért is jók, mert azok során jobban megismerjük egymást.


Éjszakai piknik a városban: A randevú előtt süssünk süteményt, amit csomagoljunk be lekvárral, kiskanalakkal és szalvétával, majd hívjuk el a partnerünket egy kiállítás megnyitójára. Ennek a témája lehet bármi.


A megnyitó után ihatunk egy pohár fröccsöt vagy egy pohár bort. Ezt követően sétáljunk azon az útvonalon, amit kinéztünk, majd üljünk le a város legszebb pontján, és vegyük elő süteményt.


Könyvtári bújócska: A legideálisabb randevú ha szeretjük az irodalmat. A partnerünkkel csak azt beszéljük meg előre, hogy hol, és nagyjából mikor találkozunk. A helyszín legyen egy nagyobb méretű megyei/egyetemi/központi könyvtár. A termet, a pontos helyet tilos előre beazonosítani.


Az első feladat az, hogy találjuk meg egymást a mobilunk, és a közönség segítsége nélkül. A második küldetés, hogy abban a teremben, ahol megtaláljuk egymást, válasszunk egy-egy könyvet, amit egy órán keresztül lapozgassunk.


A harmadik feladat az, hogy foglaljuk össze egymásnak, hogy miről szólt a könyv, és miért volt érdekes a témája.Nyálas, szirupos, de bombabiztos könyvtáros randi: Szintén a könyvtárban valósíthatjuk meg ezt a tippet, de ehhez már több szervezésre lesz szükség. A randevú úgy fog kinézni, hogy a fiú a városi könyvtárnál beszéli meg a randevút a lánnyal.


A találka előtt, a fiú beavatja a könyvtárosokat a tervébe, majd a lánynak azt mondja, hogy valamiért be kell mennie az épületbe. Amikor a pulthoz ér, akkor elmondja az előre egyeztetett szöveget a könyvtárosnak, aki erre elővesz egy könyvet, amit átad a lánynak. A könyv egy előre megvásárolt szerelmes verseskötet, amiben egy rózsaszál lapul.


Városnézés, kirándulás rollerrel, gördeszkával vagy görkorcsolyával: Az átlagos sétát is feldobhatjuk némi kreativitással. Ha legközelebb sétálni szeretnénk a párunkkal, akkor menjünk görkorcsolyával, gördeszkával, vagy rollerrel. Ehhez szükségünk lesz némi izommunkára, ügyességre, és védőfelszerelésre.


Indulás előtt készítsünk útvonaltervet, hogy tudjuk, hogy milyen helyeket érdemes megnéznünk. Készítsünk pár mondatos összefoglalót a legérdekesebb épületekről, látványosságokról. Ebben szerepeljen, hogy miéről híres és miért fontos az adott hely. Ha hűvösebb az idő, akkor a kiránduláshoz vigyünk magunkkal egy termoszban gyümölcsteát, vagy forralt bort. ital.


Készítsünk és eregessünk együtt papírsárkányt: A sárkányröptetés remek szórakozás, de figyeljünk arra, hogy szeles (nem viharos) időben, és olyan területen reptessük a sárkányunkat, ahol nincsenek fák, antennák, oszlopok, mert azokra könnyen fennakadhat.


Ételkóstolás sötétben vagy becsukott szemmel: Szükségünk lesz egy kosárra, abroszra, és műanyag poharakra. Az abroszt terítsük le, a poharakba adagoljuk ki az ételeket, amiket szeretnénk megkóstoltatni a párunkkal.


A menüben lehetnek gyümölcsök, sült zöldségek, egy-egy falat fűszeres hús, sajtok, péksütemények, csokoládé, birsalmasajt és csonthéjasok, pár szem dió, mandula, mogyoró. Kössük be a párunk szemét, vagy sötétítsük be a szobát, esetleg csak hunyja be a szemét.


Először engedjük, hogy megtapintsa az ételt, és próbálja meg így kitalálni, hogy mi lehet az, majd kóstolja meg. Ha a különleges vacsorát egy pohár borral öblítjük le, akkor azzal tovább fokozhatjuk a hangulatot.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló