Dalekok gyűjtésével került be a Guinness-rekordok Könyvébe a férfi



A legfurcsább dolgok, amelyek gyűjtésével az emberek rekorderek lettek.Dalekok: Az angliai Doncasterben élő Rob Hull gyerekként nem kapta meg a játékboltban látott dalekot, ezért megfogadta, hogy egyszer majd megveszi magának a játékot. Ezt 29 évesen tette meg. Az első darab megszerzését több követte. 2011-re 571 darab dalekot gyűjtött össze, ezzel pedig világrekordot állított fel.


„Ne zavarj” feliratok: A Németországban élő Rainer Weichert 2014-ben 11 570 „ne zavarj” táblát mondhatott a magáénak. Ezeket hotelekből, hajókról, vagy repülőkről szerezte be. A 188 országból származó táblák egyik legértékesebbje az, amelyet 1936-ban, a berlini olimpiai faluból szerzett. Egy másik különleges darab a 106 éves tábla a kanadai General Brock Hotelből.


Megkövesedett széklet: George Frandsen ma már 1277 darab kaki tulajdonosa. A nagyon furcsa kollekcióval 2006-ban került be a világrekordok könyvébe. A siker után a férfi a Floridai Múzeumnak adta a gyűjteményt, amit 8 országból gyűjtött össze.


Bóják: 500 közlekedési bóját gyűjtött az Angliában élő David Mordan. A férfit akkor vált mániákussá, amikor egy közlekedési bójákat gyártó gyárban dolgozott. 1986-ban egy rivális cég azzal gyanúsította Morgan munkahelyét, hogy ellopták az egyik dizájnjukat. Morgan kutatni kezdett, hogy bebizonyítsa, hogy nem történt lopás. A világrekorder Morgan elárulta, hogy a több száz darab bója mindegyikét becsületesen szerezte.


Hátvakarók: Fayetteville-be található Manfred S. Rothstein bőrgyógyászati klinikája, ahol megtekinthető a világ legnagyobb hátvakaró gyűjteménye. A kollekció több, mint nyolcszáz darabból áll. Az orvos rendelőjében és az oda vezető folyosón található tárgyak között akad egy, ami bivaly bordából készült, és három elektromos hátvakaró, még az 1900-as évekből.


Miniatűr székek: Barbara Hartsfield csak hétvégi hobbiként kezdte gyűjteni a picike székeket, de mivel 10 éven át kitartott a hobbi mellett, ezért 2008-ra már 3000 miniatűr szék büszke tulajdonosának mondhatta magát. A hölgy kollekcióját egy múzeumban állították ki.


Esernyőtok: Nancy Hoffman 730 darab esernyőtokkal írta be magát a világrekordok könyvébe. Az asszony 1996-ban döntött úgy, hogy múzeumot nyit a házában, ahol megtekinthető a több, mint 50 országból származó kollekció. Hoffman emellett harmonikaszóval szórakoztatja a vendégeket.


Dinoszaurusz játékok: Randy Knol akkor kezdte a gyűjtést, amikor a hatvanas évek egyik karácsonyára Frédi Béni szettet kapott. Knol becslése szerint minimum 5-6 ezer darab dinoszaurusza van. Habár a Guinness rekordok bizottságának még ellenőriznie kell a kollekciót, mégis valószínű, hogy Knol világrekorder.


Hamburgeres cuccok: Harry Sperl kollekciója ma már 3724 darabból áll, ezért nem csoda, hogy Hamburger Harry a beceneve. A férfi eleinte csak kelléknek vett néhány hamburgeres dolgot, mert el akart adni egy vintage tálcát.


A világrekordok könyvébe bekerült Sperl már rendelkezik hamburgeres vízággyal és egy testre szabott hamburgeres Harley Davidsonnal. A férfi egy sajtburgeralakú múzeumot szeretne nyitni.


Gyorséttermi játékok: A Fülöp-szigeteken nőtt fel Percival R. Lugue, aki annyira vigyázott azokra a kis játékokra, amelyeket a gyorséttermekből szerzett, hogy kötődni kezdett hozzájuk, és soha nem hagyott fel a gyűjtésükkel.


Lugue most 14 500 darab ilyen játék tulajdonosa, ezzel pedig 2014-ben vált világrekorderré. A siker után Lugue célul tűzte ki maga elé, hogy megpróbálja összeszedni a világon létező összes gyorséttermi játékot.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló