Ne kövesd ezeknek a lottónyerteseknek a példáját, ha egyszer nyersz a lottón!



Lottónyertesek, akik hatalmas hibát követtek el.Ian Galtress: A mérnök Ian Galtress kénytelen volt azzal szembesülni, hogy elhagyta a nyertes szelvényt. A férfi azért tudta, hogy nyert, mert amikor a szelvényt vette, akkor vele volt a barátnője is, aki szintén vett egyet, és viccből, csak egy számot változtatott meg Galtress számai közül.

A férfi nem tudta feldolgozni a történteket, ami miatt súlyos depresszióba esett, állandóan szorong, többféle drogot használ, a közelmúltban pedig bolti lopásokat követett el.

Janite Lee: 60 éves korában nyert bő 18 millió dollárt Janite Lee. A nyereményt 20 éves, 620 ezer dolláros kifizetésre osztottál fel, amit a nyertes humanitárius célokra költött. Lee az 1970-es években hagyta el Dél-Koreát a férjével és a három mostohagyermekével, akikkel az Egyesült Államokba költözött, ahol Missouri államban volt egy parókaboltja.

Miután nyert, Lee sokat adományozott jótékony célokra, és élvezte a luxuséletet a következő nyolc évben, ami során politikusokkal találkozott, köztük Bill Clinton elnökkel, akivel együtt vacsorázott. Egy évtizednyi adományozás, hitelkártya-tartozás és egy kis szerencsejáték után elfogyott Lee vagyona.

Kiderült, hogy a pénze jó részét a Washingtoni Egyetemnek adományozta, amit olvasóteremmel ellátott könyvtár felépítésére fordítottak. Az intézmény nem árulta el, hogy mennyi pénzt kaptak Lee-től, de a nő barátja, Kay Song-Lee, azt állította, hogy 1,5 dollárról volt szó.

Viv Nicholson: 152 ezer fontot nyert a totón Viv Nicholson, a szegény sorsú bányászfeleség, aki okosan is beoszthatta volna a pénzt, ám ő inkább úgy döntött, hogy végre megenged magának mindent, amit eddig nem. A nő spórolás helyett autókra, ékszerekre, szőrmékre, partikra költött és vett egy óriási ranch stílusú házat.

Nicholson férje négy évvel később, egy autóbalesetben vesztette életét. Ezután az özvegy alkoholista és depressziós lett. Még sztriptízklubban is dolgozott, majd beállt a Jehova Tanú közé. Tőle származik a híres mondás is, amit akkor mondott, amikor a nyeremény átvételekor megkérdezték tőle, hogy mit fog kezdeni a pénzzel: „költeni, költeni, költeni”. Így is tett, majd 79 éves korában meghalt.

Tonda Lynn: A Waffle House-ban dolgozott felszolgálóként Tonda Lynn, aki szóbeli megállapodást kötött három kollégáival, hogy ha bármelyikük megnyeri a főnyereményt, akkor osztoznak. Amikor azonban a nőt az a szerencse érte, hogy megnyerte a 10 millió dollárt, akkor hallani sem akart arról, hogy állja a szavát, ezért a munkatársai rögtön beperelték.

A bíróság Lynn javára döntött, ugyanis a szerencsejátékról szóló szóbeli egyességet nem fogadja el a bíróság. Lynn még a tárgyalás előtt 5 millió dollárt a családjának ajándékozott, arra az esetre, ha a bíróság nem az ő javára dönt. Arra azonban nem gondolt, hogy az ajándékozás után is adót kell fizetnie, ami több, mint 1 millió dollár volt.

Amanda Clayton: 1 millió dollárt nyert Amanda Clayton, aki ezután nem tájékoztatta az önkormányzatot arról, hogy már van pénze, úgyhogy nem szorul rá a különféle segélyekre. A dolog azonban kiderült, a bíróság pedig 9 hónap próbaidőre ítélte, amiért több, mint 5 ezer dollár segélyt vett fel annak ellenére, hogy már nem volt rá jogosult.

Clayton végül nem töltötte le a próbaidejét, ugyanis nem sokkal az ítélethozatal után, drogtúladagolásban, meghalt.

Etta May: Minden ép elméjű ember tudja, hogy a lottószelvényen nincs rajta az ember neve és lakcíme, ezért a legnagyobb butaság, amit valaki tehet az, ha valaki másra bízza a szelvényét, főleg akkor, ha azzal 51 millió dollárt nyert.

A kaliforniai Etta May 18 éve, minden héten lottózott, míg nem egy napon végre nyert. Mivel a nő szó szerint remegett az örömtől, ezért megkérte a fiát, hogy írja alá a szelvényt és vegye át a nyereményt helyette.

A fiú meg is tette, amire az anyja kérte, legalábbis nagyjából, mert a nyereményt inkább a saját nevében vette át. May máig a fia ellen pereskedik, az 51 millió dolláros nyereményből pedig eddig csak 125 ezer dollárt kapott meg.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló