Félelmetes békaszörnyben hittek a csehek



Ismerd meg a világ legijesztőbb lényeit, amelyektől sokáig rettegtek az emberek!Minden kultúrának megvannak a maga rémtörténetei, amiket ma leginkább kíváncsiságból hallgatunk meg, ám régen az emberek erősen hittek ezekben a legendákban, és valóban féltek az azokban szereplő teremtményektől.

Vodníci: A cseh és szlovák legenda szerint, ha valaki úszás közben úgy érzi, hogy valami furcsa van a lába alatt, akkor az illető egy Vodnícivel találkozhatott. A magát békának álcázó lény a víz alatt élő ghoulok rokona, és az a szokása, hogy ellopja a tóba fulladt emberek lelkét, amit porcelán csészében tárol.

Vodníci nagyon büszke ezekre a tárgyakra, hiszen minél több csészéje van valakinek, az illető annál vagyonosabbnak számít. Ha azonban a fedelet eltávolítják ezekről a csészékről, akkor a lelkek kiszabadulnak a fogságból.

A legenda szerint Vodníci leginkább a vízben vadászik, de amikor nem ezzel foglalja el magát, akkor a tó partján pipázgat.

Kuchisake-onna: A japán mitológiát azoknak találták ki, akik rajongónak a hidegrázós történetekért. Ezek közé tartozik az a legenda, amely egy japán nőről szól, aki bosszúálló szellemként tért vissza, miután a férje eltorzította az arcát.

Állítólag a nő kezei helyén olló van, az arcát pedig a fülig felvágták. Ha valaki találkozik a szellemmel, akkor Kuchisake-onna megkérdezi tőle, hogy: „Szerinted szép vagyok?”

Jó válasz nincs, mert abban az esetben, ha a válasz igen, akkor Kuchisake-onna megvágja az áldozatát. Ha a válasz nem, akkor a kísértet azonnal megöli az illetőt. Japánban annyira komolyan vették a legendát a 70-es években, hogy a tanárok csak felügyelettel, csoportosan engedték haza a gyerekeket, nehogy útközben összefussanak a bosszúálló szellemmel.

Yacu Mama: A dél-amerikai legenda szerint egy 50 méter hosszú és 10 méter széles vízi kígyó él az Amazon lagúnái és folyómedrei mélyén. A helyiek régen nagyon féltek a Yacu Mama nevű lénytől, ugyanis a legendák szerint, ha valaki túl közel merészkedik hozzá, úgy 100 lépésnyi távolságra, azt azonnal lerántja a mélybe.

Annak érdekében, hogy ezt a véget elkerüljék, a vadászoknak meg kellett fújniuk egy kürtöt, amire a kígyó hangot adott ki. Ha nem jött válasz, akkor az azt jelentette, hogy Yacu Mama nincs a közelben, tehát biztonságosan be lehet lépni a korallszigetre.

Leshi: A szláv néphagyományok egyik félelmetes alakja az erdőket őrző, embereket szívből utáló Leshi, aki embernek néz ki, viszont képes óriásira nőni, vagy igazán apróra zsugorodni, valamint össze tud barátkozni a medvékkel.

A legendák szerint Leshi könnyen csapdába csalja az erdőben túrázókat úgy, hogy a barátaik hangjának utánzásával, egy elhagyatott barlanghoz csalja őket, majd ott halálra csikizi az áldozatokat.

Szerencsére könnyű elmenekülni Leshi elől, ugyanis ehhez csak az kell, hogy az emberek kifordítva vegyék fel a ruhájukat és a cipőjüket is rossz lábra húzzák fel. A néphagyomány egyébként nem gonosznak, hanem csak egy temperamentumos tündérnek tartja Leshit.

Black Annis: A pontos eredetét senki sem tudja, de az biztos, hogy az angol folklór egyik meghatározó alakja Black Annis, aki a legenda szerint egy kék arcú, vaskarmokban végződő kezű, emberekre, leginkább gyerekekre, éhező boszorkány.

Amikor leszáll az éjszaka, akkor Black Annis útnak indul, hogy áldozatokat keressen a völgybe, de a házakba is be tud jutni, majd az áldozatok bőrét felakasztja egy fára. Az angol szülők gyakran azzal ijesztgetik a gyerekeket, hogy Black Annis eljön értük, ha nem viselkednek jól.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló