A Star Wars nehézségei az elmúlt 6-7 évben



Sok problémával szembesült a vállalat és az azt vezető Kathleen Kennedy.Ébredés előtt még egy kis alvás: A Lucasfilmet 2012 októberében vásárolta fel a Disney, majd 2015 nyarára betervezték az új Star Wars-trilógia első részét. Két és fél év alatt összerakni egy filmet akkor is nehéz feladat, ha nem egy világhírű széria cégfelvásárlásba oltott felélesztéséről lett volna szó.

Ezt a forgatókönyvet író Michael Arndt is érezte, ezért 8 hónapnyi munka után még másfél évet kért, amiről a Lucasfilm hallani sem akart. Arndt otthagyta a projektet. Az ő helyére érkezett a rendező J.J. Abrams és az V-VI. részt író Lawrence Kasdan, a bemutató dátumát pedig eltolták 2015 karácsonyára.

A Zsivány Egyes újraforgatása: A komolyabb problémák 2016-ban kezdődtek, ugyanis Gareth Edwards elképzelései olyannyira nem tetszettek a Lucasfilmnek, hogy jóval a forgatás befejezése után megbízták Tony Gilroyt, a Bourne-filmek egyik zsenijét, hogy írja át a forgatókönyvet, és állítólag vezesse le a pótforgatást.

A Solo eredeti rendezőpárosának kirúgása: Annak ellenére, hogy az információk némelyike csak pletyka, mégis Phil Lord és Chris Miller távozása a Solo film éléről, jól dokumentált. A problémát az okozta, hogy a vígjátékokban jártas Lord és Miller lazább, improvizatívabb stílusban dolgozott, mint azt a forgatókönyvet író Lawrence Kasdan és Kathleen Kennedy szerette volna.

A Solo elbaltázott bemutatója: Rengeteg okot lehet mondani arra, hogy miért bukott meg az eredettörténet, ugyanis a nehézségek a Solo forgatása után se értek véget. Az egyik ilyen probléma az volt, hogy a Lucasfilm görcsösen ragaszkodott a májusi bemutatóhoz, miközben minden más nyári Star Wars-premiert eltoltak karácsonyra.

Ez a makacsság egyfelől azt jelentette, hogy az ünnepek helyett egy sokkal élesebb versenyben kellett volna helytállnia a filmnek, másfelől a Solo marketingjére összesen három hónap maradt. Ennek eredményeként februárban még egy képkocka sem jött ki a filmről, csak a poszter, ami egy ilyen kaliberű produkciónál nagyon késő.

Az antológiafilmek törlése és az Obi-Wan-sorozat: Ewan McGregor elárulta, hogy eredetileg film lett volna a Disney+-ra érkező Obi-Wan-sorozat. Vagyis a négy éve tervezett kétórás film azért változott hatórás sorozattá, mert túlságosan kockázatosnak ítélték a mozis bemutatót.

Bob Iger beismeri, hogy túl sok volt a Star Warsból: Később a Disney úgy döntött, hogy jobb lesz, ha nemcsak az antológiafilmek, hanem az egész Star Wars tekintetében behúzza a kéziféket. Erről Bob Iger vezérigazgató beszélt, aki őszintén bevallotta, hogy kissé túlzásba estek a filmek gyártásával.

Colin Trevorrow távozása: Nem derült ki, hogy a Jurassic World rendezője miért hagyta ott a Star Wars IX. epizódját, de a pletykák szerint ehhez köze volt annak, hogy az aktuális munkája, a The Book of Henry rossz kritikát kapott.

David Benioff és D.B. Weiss távozása: A Trónok harca írópárosa hivatalosan azért távozik a Star Wars-univerzumból, mert a Netflix-projektjeikkel kell foglalkozniuk, ám furcsa, hogy David Benioff és D.B. Weiss egy nappal azt követően távozott, hogy az írópáros talán túl őszintén beszélt arról egy rendezvényen, hogy mennyi hibát követtek el a Trónok harca esetében, azt pedig tulajdonképpen csak a szerencsének köszönhetik, hogy sikerük lett vele.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló