Tizennégy állat, amely kerüli a társaságot



Többségük csak évente egyszer találkozik a fajtársakkal.Habár az emberek alapvetően társaslények, mégis vannak, akik kerülik a többiek társaságát, és akkor érzik a legjobban magukat, ha teljesen egyedül lehetnek, azzal foglalkozhatnak, amivel szeretnének, és nem kell másokkal törődniük.

Az állatvilágban ugyancsak megfigyelhető, hogy míg bizonyos fajok példányai csak együtt képesek élni, addig vannak olyan fajok, amelynek egyedei mesterfokon űzik a társadalmi távolságtartást, és legfeljebb évente egyszer, párzási időszakban találkoznak.

1. Az amerikai borzok télen képesek akár 29 órát végigaludni, amihez nincs szükségük társaságra.

2. A lajhárok idejük 90%-ban meg sem mozdulnak. A maradék 10%-ban azonban erősen poligám életmód jellemző rájuk.

3. A nagy foltos kivi leginkább éjszaka szeret mozogni. Mivel rendkívül érzékeny arra, ha valaki behatol a területére, ezért nem meglepő hogy csak 4-5 nagy foltos kivi él egy négyzetkilométeren belül.

4. A tinamuk számára nem jelent problémát a társas távolságtartás, hiszen félénk és magányos természetű teremtés.

5. A kínai muntyákszarvas kizárólag hajnalban és sötétedés után mozog, nehogy összetalálkozzon másokkal.

6.A kígyóhalfélék kilométerekkel a tengerszint alatt élnek.

7. A gyapjas armadilló sikít, ha hozzáérnek.

8. A magányos szalonka neve mindent elárul. A madár nemcsak egyedül vándorol, hanem még olyan árkokba is szívesen befészkel, amelyeket a többi gázlómadár szeret elkerülni.

9. A futóegerek könnyen összeverekednek nagyobb csoportokban, de még a kisebb társaságot sem viselik el, ugyanis akkor is szeretnek elbújni egymás elől.

10. A polipok többsége szereti egyedül tölteni az ideje java részét. Mivel nagyszerűen álcázzák magukat, ezért a magány iránti vágyukat könnyen teljesítik.

11. A medvék többsége egyedül szereti tölteni a napjait. Ilyen például a pápaszemes medve, aki felmászik az Andok legmagasabb fájára, vagy a jegesmedve, aki úszással tölti az egész napot, hogy elkerülje a társaságot.

12. A vörös pandák legszívesebben faágakon alszanak, méghozzá egyedül. Csak párzási időszakban szeretnek kapcsolatba kerülni egymással.

13. A jávorszarvasok csak évente egyszer, párzási időszakban találkoznak egymással.

14. A jaguárok igyekeznek elkerülni mindenkit, még egymást is.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló