A ház hőmérséklete befolyásolja a szerelmi életet



Hét meglepő tény, amiről lehet, hogy most hallasz először.Az évek során rengeteg vizsgálatot és kísérletet végeztek el a kutatók, akik nem ritkán egészen elképesztő eredményekről számolnak be. Ezek egy részéről sokan hallottak, ám előfordulnak olyan meglepő tények, amelyekről csak kevesen hallottak.

Az alábbi listában ilyen kevésbé ismert kutatási eredmények szerepelnek.

A házunk/lakásunk hőmérséklete nagy mértékben befolyásolja a szerelmi életünket: A tudósok kiderítették, hogy abban az esetben, ha túl meleg, vagy túl hideg van a házban/lakásban, akkor rendszeres a heves vita a párok között.

A szakemberek szerint a 22 °C a legideálisabb hőmérséklet, úgyhogy tartsd ezt a hőfokot az otthonodban, ha nyugodt párkapcsolatot szeretnél!

Enyhén narkotikus hatása vagy a szmognak: Néhány kutatás alapján pár tudós rájött, hogy a szmognak enyhe narkotikus hatása van, ezért a nagyvárosban élő emberek kevésbé stresszesek és feszültek, valamint könnyebben alkalmazkodnak a közlekedési dugókhoz, mint azok, akik vidékről vagy a környező városokból érkeznek a fővárosba.

A korán kelő típusok nagyobb valószínűséggel élnek párkapcsolatban, mint az éjjeli baglyok: A Chicagói Egyetem tudósai derítették ki, hogy azok a személyek, akik éjjeli baglyok, általában egyéjszakás kalandot keresnek. Esetükben kicsi a valószínűsége annak, hogy komoly és stabil párkapcsolatot alakítsanak ki.

Ezzel szemben azok, akik korán kelnek, sokkal nagyobb valószínűséggel találnak párt maguknak, mert ők több időt töltenek éttermekben, kávézókban és reggelizőhelyeken.

Az emberek orra hazugság közben felmelegszik: Granadai Egyetem tudósai jöttek rá egy kísérlet során, hogy annak, aki hazudik, elkezd felmelegedni a orra és környéke. A szakemberek „Pinokkió-hatásnak” nevezték el a jelenséget.

Sherlock Holmes létező személy a brit diákok szerint: A legtöbben tudjuk, hogy Sherlock Holmes csak egy kitalált személy, akit Arthur Conan Doyle fantáziájának köszönhetünk. Ezzel szemben egy 2008-as kutatás eredményéből kiderült, hogy az alanyok 54%-a azt hitte, hogy Sherlock Holmes létező személy volt.

Talán ennél is sokkolóbb eredmény, hogy a résztvevők 28-a szerint a korábbi brit miniszterelnök, Winston Churchill csak kitalál személy volt.

A női nem tesz ki a világon történő vásárlások 80%-át: Tudva, hogy mindig is a nők feladata volt a háztartás vezetése, a gyereknevelés és a család gondozása, nem meglepő, hogy 80%-ban a nők vásárolnak az egész világon. Ők veszik meg például az élelmiszereket, a háztartási termékeket, dekorációkat, gyermek és felnőtt ruhákat.

Sokan hazugságnak értelmezik a szöveges üzenetek végén lévő pontokat: Az amerikai Binghamtoni Egyetem tudósai arra jöttek rá egy kutatás során, hogy a legtöbb ember a hazugság jeleként értelmezi a szöveges üzenetek végi pontot.

A vizsgálatban 126 diák vett részt. Az alanyok dolga az volt, hogy véleményt mondjanak a meghatározott párbeszédekről, amelyek közül az egyiket írásjellel, a másikat anélkül kapták meg. A vizsgálatban résztvevők többsége úgy döntött, hogy a pont annak a jele, hogy az illető hazudik. A legőszintébbnek azt tartották, aki felkiáltójelet használt.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló