Emberek, akik állítólag eladták a lelküket a Ördögnek



A pletykák szerint a gonosszal kötöttek alkut az alábbi történetek főszereplői.Adanai Szent Theophilus: A VI. század egyik papja állítólag azért kötött alkut a Sátánnal, hogy egyházi rangot szerezzen. Szent Theophilus a bűnbánó, avagy Theophilus Adana története a legrégibb és legismertebb olyan legenda, amely az Ördöggel kötött szerződésről szól.

Theophilus volt Adana esperese, Ciliciában (ma Törökország része). Theophilus azt hitte, hogy elért a pályája csúcsára, mert minden jel arra mutatott, hogy egyhangúan megválasztják püspöknek, de hirtelen egy másik férfi kapta a pozíciót, ráadásul egy olyan illető, aki még esperesi rangjától is megfosztotta.

Theophilus nagyon elkeseredett, ezért elment egy helyi varázslóhoz, hogy kapcsolatba lépjen a Sátánnal. Az Ördög azonnal belement az alkuba, elvégre nem szokása hezitálni, ha lélekről van szó. Theophilusnak csak annyi volt a dolga, hogy a vérével írja le, hogy megtagadja Máriát és Krisztust. Az üzletet megkötötték. A férfi lelke és a győzelem a Sátáné lett, míg Theophilus szinte azonnal megkapta a püspöki rangot.

Évekkel később Theophilus megbánta az alkut, és próbálta megmenteni a lelkét. Theophilus buzgón imádkozott Szűz Máriához, szerény életet kezdett élni, 40 napot koplalt. Mindennek az eredménye az lett, hogy a Szűz megjelent előtte. Theophilus szép kis dorgálást kapott, majd a püspök bocsánatot kért. Mária szíve megeshetett a bűnös lelken, mert megígérte, hogy beszél Istennel.

30 napos böjt után Mária megint megjelent, és feloldozta a püspököt. A Sátán azonban résen volt, és három nappal korábban meglátogatta Theophilust, aki arra ébredt este, hogy a mellkasára nehezedik a szerződés.

Theophilus rémülten rohant a feljebbvalójához, akiknek bevallotta a szörnyű bűnék. A feljebbvaló erre elégette a dokumentumot, a püspök pedig megtarthatta a lelkét. Theophilus esete azonban egy a millióból, mert az esetek többségében balul sül el, ha valaki meg akarja szegni a Sátánnal kötött alkut.

Jimmy Page: A világ egyik legismertebb gitárosa Jimmy Page, aki a Led Zeppelin tagjaként szerzett magának hírnevet. A zenészről azonban azt pletykálták, hogy a tehetségét nem a szorgos gyakorlásnak köszönheti, hanem annak, hogy eladta a lelkét az Ördögnek.

A pletykák szerint Page érdeklődött a fekete mágia iránt, valamint próbálta megidézni a pokol démonait. Amikor erről kérdezték, akkor a zenész nem erősítette meg, de nem is cáfolta a dolgot, hanem közölte, hogy mindenkinek a személyes felfedezése útján kell rátalálnia a saját igazságára. Valószínű, hogy Page élvezte a róla szóló pletykákat.

Antoine Rose: Savoy Boszorkányát 1477-ben fogták perbe. A nő a vallomásában elárulta, hogy anyagi gondokkal küszködött, amire a szomszéd fiútól kapott egy remek megoldást, ugyanis a srác bemutatta a férfialakot felvett Ördögnek.

A gonosz megígérte, hogy segít Rose-nak, ha cserébe lemond Istenről és neki fog adózni. Az alkut megkötötték, Rose pedig törleszteni kezdte az adósságát. A boszorkány kapott egy zacskó aranyat, ezüstöt, egy seprűt, egy üveg kenőcsöt, néhány utasítást és egy időpontot, amire vissza kellett térnie oda, ahol találkozott az Ördöggel. Rose feladata annyi volt, hogy a krémmel kenje be a seprűt, majd mondja azt, hogy: „Gyerünk, az Ördög nevében, gyerünk!”

A dokumentumból kiderült, hogy Rose egy boszorkányszombatra ment, ahol meg kellett csókolnia az Ördög fenekét, hogy ezzel tisztelegjen előtte. Az Ördög már nem férfi képben volt, hanem egy fekete kutyáéban. Rose a vallomásában elmondta, hogy képes volt az Ördögtől kapott seprűn repülni. Tulajdonképpen ő az első boszorkány, aki erre képes volt.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló