Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Christopher Lloydról



Meglepő érdekességek a 85 éves színészről.El akarta játszani Rick apját, végül magát Ricket játszotta el: A Rick és Morty című, felnőtteknek szóló animációs sorozattal kapcsolatban Lloyd 2018-ban beszélt arról, hogy szívesen szinkronizálna benne, például Rick apját, ha már bizonyos szempontból ő a karakter atyja. Ebből azonban nem lett semmi, ám az 5. évad bemutatása előtt készült élőszereplős előzetesekben Lloyd játszotta Ricket.

Romantikus okokból a harmadik részt szereti a legjobban a Vissza a jövőbe-trilógiából: Mivel komoly színpadi színésznek tartotta magát és nem akarta eladni a lelkét Hollywoodnak, ezért először el sem akarta olvasni a Vissza a jövőbe szkriptjét. Szerencsére végül meggondolta magát, és mégis elfogadt Dr. Emmett Brown szerepét.

A színész elárulta, hogy a trilógia záródarabja a kedvence. Ebben a részben Doki a vadnyugaton találkozik egy tanítónővel. Lloyd számára ez volt az első alkalom, hogy romantikus történetszálat kapott az általa játszott karakter, és szintén ebben a filmben csattant el az első, és máig utolsó mozis csókja.

Gyerekkorában hatalmas Addams Family-rajongó volt: Lloyd alakította Wednesday bácsikáját, Festert a galád család kilencvenes évekbeli élőszereplős filmjeiben. Az USA-ban már évtizedek óta népszerű volt az Addams Family, aminek a színész is nagy rajongója, és gyerekként megszállottan gyűjtötte a róluk szóló képregényeket. A szereplők közül Fester bácsi volt a kedvence, ezért amikor felajánlották neki a szerepet, akkor gondolkodás nélkül elfogadta azt.

Két ikonikus animációs karaktert is róla mintáztak: Már több animációs filmben is felhasználták Lloyd hangját. Ezek közül a legemlékezetesebb az 1997-es Anasztázia lehet, amiben Raszputyint szinkronizálta a színész, akinek fizimiskája is megihlette az alkotókat.

Habár a hangját Steve Carell adja, mégis Lloydról, vagyis pontosabban az általa játszott Fester bácsiról mintáztak Grut, a minyonos mesék gonoszkodó főhősét, de a színész Dokija volt az ihletforrása a Vissza a jövőbe-trilógia paródiájaként indult Rick és Mortynak is.

A nagy áttörést hozó sorozatát majdnem azért bukta el, mert hajléktalannak nézték:Az ügynöke állandóan tévés szerepajánlatokat küldött neki, de Lloyd leszögezte, hogy nem akar szituációs komédiában játszani. Végül mégis egy ilyen, a kultikus Taxi hozta meg neki a várva várt országos ismertséget és népszerűséget.

Az 1978-tól 1983-ig futó sitcomban ő alakította Jimet, aki eredetileg csak epizódszereplő lett volna az első évadban, ám a nézők annyira viccesnek találták, hogy az írók kiemelt szereplővé léptették elő.

Lloyd azonban majdnem elbukta a szerepet, ugyanis direkt ócska, kopott ruhát vett fel a meghallgatásra, ezért a stúdió recepciósa alig akarta beengedni. A színész végül bejutott, a sorozat pedig két Emmy-díjat is hozott neki.

Húsz évvel később saját magát alakította a Taxiban Latkát játszó humoristáról, Andy Kaufmanról szóló Ember a Holdon című biopicben.

Leonard Nimoy a Star Trek III. producereinek rosszallása ellenére adta neki Kruge szerepét: Lloyd azért nem akart sorozatokban szerepelni, mert attól tartott, hogy azokkal csak hátráltatná a mozis karrierjét.

Ez nem volt teljesen alaptalan félelem, ugyanis akkoriban nem volt nagy átjárás a filmes és a tévés színészek között, ráadásul a Star Trek III. - Spock nyomában producerei pont a Taxi miatt nem akarták, hogy ő kapja Kruge parancsnok szerepét.

Az 1984-es film egyben a Spockot alakító Leonard Nimoy rendezői bemutatkozása volt, és mivel ő is megküzdött a tévés skatulyával, ezért makacsul kitartott amellett, hogy Lloyd játssza a gonosz klingont, ami végül meg is történt.

Lloyd imádta Kruge megformálását, és máig az egyik kedvenc filmje a Star Trek III, ugyanis nagyon szeret gonosz karaktert játszani. Ugyanezért élvezte néhány évvel később a Roger Nyúl a pácban forgatását is, ugyanis ő alakította Doom bírót, akivel kapcsolatban ő találta ki, hogy soha ne pislogjon, mert így sokkal ijesztőbb.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló