Készülék, amely könnyebbé teszi a vérvételt



Páciensek és egészségügyi dolgozók mindenkori dilemmája volt az, hogy miként vegyék le azt a vért, hogy mindenkinek jó legyen. Most a problémát megoldotta a VeinViewer!


Léteznek olyan emberek, akiknek ránézésre dagadnak a vénák és a nővérke már az ajtóban állva számszeríjként dobhatja bele a vaskos, erős dagadó vénákba a tűt. Vannak azonban olyan emberek is, akiknek nem igazán jól látszódnak a vénák a bőr alatt. Szokás azt mondani: nincs vénád, vagy nincs vénám. Pedig az utóbbi esetben bizony ott van az a véna. A probléma az, hogy ilyenkor azonban az egészségügyi dolgozó a sötétben tapogatódzik, hogy levegye a vért. A páciens pedig felszisszen és ez bizony senkinek nem jó!

Az új találmány nem mostani, de a fejlesztése mindenesetre figyelemre méltó. Lényege az, hogy az ausztrál fejlesztés arra teszi a hangsúlyt, hogy van egy véna vizuális tapasz, amelyet az adott helyre fel kell ragasztani, majd egy speciális lámpával megvilágítani, amelynek segítségével meg lehet találni azt a bizonyos vénát.
Ez abban az esetben is nagy segítség lehet beteg és nővér számára, amikor már a páciensnek úgymond „szétlőtték” a vénáját. A tapaszt könyökhajlaton vagy akár a kézfejen is lehet alkalmazni.

A technológia abban rejlik, hogy az oxigénszegény hemoglobin elnyeli az IV fényt. Ennek következtében akár egy centiméteres mélységben is kirajzolódnak a vénák mutatva az utat a tű helyes beszúrásához.


A „csodaeszköz” még a pici félelemben lévő jövendőbeli véradók kedvét is meghozhatja az embertársuk megmentése érdekében.


Forrás: lemon.hu

Ajánló

Ajánló