Felmondott, eladta mindenét és világgá ment - egy világutazó csodás fotóiSokan álmodoznak arról, hogy bedobják a törülközőt, felmondanak és világgá indulnak. Így volt ezzel Walter Chang is, aki kiruccanását 1 évre tervezte, de 3 lett belőle.
Ez alatt az idő alatt 60 országot járt be és rengeteg embert ismert meg kultúrájukkal együtt.


Chang a New York Egyetemen dolgozott film és televíziós szakon. A gazdasági helyzet nem engedte, hogy szakmájában munkát keressen, helyette inkább technikusként dolgozott. Munkahelyét igaz, hogy csak átmeneti időre tervezte, csak addig, amíg pénzügyi helyzete nem változik. Ez azonban nem így történt. Három év alatt egyszerűen kiégett és elege lett mindenből munkáját megutálva. Egyre többször gondolt arra, hogy milyen jó lenne minden feladni és beutazni a világot és Ázsiát.

Walter kemény spórolásba kezdett, lakásából elköltözött és munkahelyén, illetve barátainál húzta meg magát. Egy idő után mindenét eladta és 2011 szeptemberében útnak is indult és az útja 3 évig tartott.


A fiatalember eljutott Zimbabwéba, Kínába, Nepálba, Indiába, Koreába, de ez a nagy kalandjának, csak néhány állomása volt.
Walter tisztában volt azzal, hogy a kalandos élet nem mindig kényelmes. Éves kiadását szigorúan 20 ezer dollár alatt kellett tartania. Néha reptereken aludt, sátorozott. Repülő helyett a jóval olcsóbb vonatozást választotta. A Couch Surfingen is regisztrált. Bizony előfordult az is, hogy súlyos ételmérgezést kapott és ki is fosztották.
Mindezek ellenére semmit nem bánt meg. Felvételeiből albumot szeretne készíteni és kiadni, amelyhez még pénzt is gyűjt.
A szenvedélyes fotósnak nézzük meg néhány elgondolkodtató képét magáról a valóságról szerte a világban.


Kasmír, India

Doncsuan, Kína

Phenjan, Észak-Korea

Longdzsi rizsterasz Kínában

Great Sand Dunes Nemzeti Park az Amerikai Egyesült Államokban

Bagan, Mianmar (Burma)

Kappadókia, Törökország

Benáresz, India

Kuta strand, Bali

Bolívia

Kelimutu Nemzeti Park Indonéziában

Mabul-sziget, Malajzia

Malacca, Malajzia

Abel Tasman Nemzeti Park, Új-Zéland

Mianmar (Burma)

Szantorini, Görögország

Nevada, Burning Man fesztivál az Egyesült Államokban

 

Forrás: nlcafe.hu

Ajánló

Ajánló