Félelmetesebb a baglyok szeme, mint gondoltukAz emberek számára mindig misztikus pont volt a bagoly szeme, hiszen nagysága, erőt sugárzása teljesem más, mint a többi madárfajnál. Hiszen a madarak oldalra látnak, a bagoly pedig szemtől szembe néz az emberrel.


A bagoly szeme nagyban segíti látását az éjszakai életben és az ember számára a szempár meglehetősen látványos.
Újabban az ijesztő szempár egyre jobban fokozza a félelmet, ha tudomásul vesszük a csodás lény adottságát, méghozzá azt, hogy szemét a fülén keresztül is meg lehet nézni. Méghozzá szemgolyójuk hátsó részét a fülükbe betekintve!

Hát, nos, most nagy szemük van és kész! Ezzel aztán nem lehet elrendezni, mert a látás a füllel hihetetlen összeköttetésben lehet.
A fület fedő tollakat, ha (UHU) finoman elforgatjuk, akkor találunk egy lyukat, amely fedi a szemet és fület egyaránt. Ez egyébként a bagoly koponyájából kidomborodik, egyben nem fér el a szemüregben, így a magában a bagoly koponyájában rögzült.


Ennek az a célja, hogy a Teremtő úgy alkotta meg a baglyot, hogy a csillagok és a Hold fényét tökéletesen összegyűjti.
Amikor teljes sötétség van, inkább hallásukra támaszkodnak. Így a fülnyílásuk sokkal nagyobb, mint az emberé, ennél fogva a baglyoknak nincsenek fülkagylóik.
A hanggyűjtést maguk az arctollak segítik.

Forrás: lemon.hu

Ajánló

Ajánló