Ha szeretnél egy baglyot magadnak, nézd meg a videótKétség nélkül a bagoly az egyik legintelligensebb és egyben az egyik legszebb, legérdekesebb ragadozó vadon élő madár.


Viselkedésében is van valami különös báj, ami az emberek számára, ami kedvessé teszi ezt a csodás vad ragadozó madarat. Nem hiába természetüket ismerve a mesékben a bölcsességet és a tapasztalatot testesítik meg. Egyes hiedelmek szerint pedig a bagoly tisztátalan állat és a halál hírnöke egyben.

Már Harry Potter óta nagyon jól tudjuk, hogy a baglyok az emberektől egyáltalán nem idegenkednek. Ugyan öltöztethető öleb kutya soha nem lesz belőle, de az ember számára sok-sok kellemes percet szerezhet muris mutatványaival.


Az emberek ugyan befogadhatják egy időre a baglyot, de soha nem szabad arról megfeledkezni, hogy ő egy vadon élő ragadozó állat. Ne csodálkozzunk, ha az egyik reggel nem találjuk arany hörcsögünket.
Ugyanez fordítva is igaz! Ha még kicsi a bagoly és úgy döntünk, hogy gondoskodunk róla, akkor a házi macsektól tartsuk távol biztonságos helyen!

Bár léteznek rendhagyó pillanatok is.

Forrás: octa.hu

Ajánló

Ajánló