Kalandvágyból az alaszkai vadonba ment, ott maradt harminc évet



Richard Louis “Dick” Proenneke 1916. május 4-én született Iowában, akinek 5 testvére volt. A sokat látott idős úr 1941. december hetedikei támadása után beállt szolgálni a tengerészethez hajóácsként, de nem látott semmilyen akciót.


Néhány év múlva San Franciscóban új beosztását várta. Ekkor túrázni ment, amelynek következtében reumás láz tört rajta ki. A betegségből mintegy fél évig lábadozott. Gyógyulása után a háborúnak is vége lett és Richardot leszerelték.

Ezt követően megtanulta a dízelmotorok szerelésének mesterségét, amiben nagyon jeleskedett. A munkából adódó kötelessége miatt Alaszkába kellett költöznie, ahol halászként és szerelőként egyaránt dolgozott.


Az évek zökkenőmentesen zajlottak és elérkezett a jutalom, a nyugdíjba vonulás ideje. Richard úgy döntött, hogy az alaszkai természetben szeretne némi időt tölteni, mert eddig Alaszkában csak a halászhajók olajos motorjait javította.


A férfi úgy döntött, hogy egy kis kabint intéz magának Twin Lakes közelében, ahol csupán addig lakott, ameddig fel nem építette szép kis kunyhóját a közelben.
„Proenneke csupán egy évet szeretett volna a vadonban tölteni, de aztán ebből harminc lett” – közölte az unilad.co.uk.


Ebben a környezetben ez alatt az idő alatt Richard horgászásból és vadászásból élt. Saját maga által termesztett növényeket evett és azokat a növényeket is, amit a vadon adott számára. Elő fordult az is, hogy farkasok elől csente el a húst.


Mindeneszközt saját kezűleg készített, sőt még kunyhójában található berendezési tárgyakat is.
Az idős férfi élete 86 évesen 2003. április 20-án ért véget.


Csodálatos dolog, hogy az ember, aki oly sokat látott az életben úgy dönt, hogy élete alkonyán a természet keményebb ölén fejezi be pályafutását, életét.


Forrás: lajk.hu

Ajánló

Ajánló