Így nézett ki Szíria 2013-ban



A szíriai polgárháború 2011- tavaszán kezdődött, amikor kezdetben a kormányellenes demonstrációkkal a mostani politikai elit autoritárius hatalomgyakorlása ellen tiltakozva vonultak utcára. A demonstrálók azonban csupán reformokat kértek és nem rezsimváltást.


A rendfenntartók erőszakos beavatkozása miatt a tüntetésekből zavargások lettek. Az ember tömegekbe a rendőrség nem gumilövedékkel, hanem éles fegyverrel lőtt. lázongások miatt harckocsikat és hadihajókat is bevetettek.

A felkelőket és a kormányerőket egyaránt külföldi idegen zsoldosok segítették.


Az idegenek között ott voltak a kurdok, csecsenek, afgánok egyaránt. A konfliktusok egyre jobban elfajultak, amelyeknek következtében több százezer szíriai menekült külföldre, akiknek számát 2012 októberére 470 ezer főre becsülték.


A szíriai menekültek elsődleges országa Törökország volt, amely a biztonságot jelentette ezeknek a szerencsétlenül járt embereknek.
A kezdődő menekültáradat szíriai menekültjei, akik Törökországban leltek menedékre minimum 120 ezer szerencsétlenül járt ember.


Állítólag a szíriai hadsereg szarin gáz támadást vetett be Damaszkusz kormányzása területén lévő Gútában!
A konfliktusnak a SOHR szerint mindösszesen 1729 áldozata volt.

A támadás helyszínét ebben az időben felkereste az ENSZ vizsgálóbizottsága. A vizsgálóbizottság megérkezése előtt azonban az Amerikai Egyesült Államok Szíriát légitámadások lehetőségével fenyegette meg!

Napjainkban a fenyegetettség immár valósággá vált az USA terror generálásának következményeként szíriai területen.

Össze hasonlíthatjuk Szíriát, hogy miként nézett ki 2010-ben és 2013-ban!

Szíria 2015-ben!

Forrás: erdekesvilag.hu

Ajánló

Ajánló