Mi lesz a sorsa a több milliónyi eladatlan zsír új autónak?



Ennek a stratégiának megvan az oka. Minden évbe több autó kerül gyártásra, mint amennyit a vevők megvásárolnának.

Mindezt azért teszik, mert ha a gyári kapacitást a kereslet meghaladja, sokkal nagyobb káruk lenne az autógyáraknak, mintha hiány lenne. Így a túltermelést választják.

Az rendben is van, de mi lesz a sorsa a kompletten, akár közúti forgalomba is állítható legyártott feleslegessé vált mindenféle kategóriájú autókkal?


Erre vannak az autótemetők. Európában, Latin-Amerikában és az USA-ban is az autógyárak saját autótemetőikben tárolják a kompletten összeszerelt „újszülött” autókat.
Az autógyárak sokhektáros saját területen tárolják a szabad ég alatt a vadonatúj autókat kiszolgáltatva őket az időjárási viszontagságoknak, így egyben átadva az ember tárgyi barátját az enyészetnek.


Gyakorlatilag ez egy érthetetlen pazarlás, ami egyik fő oka a gazdasági válságnak, amely kihat az egész világra.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem adják el ezeket az autókat olcsón, vagy szegényebb embereknek akár ingyen, vagy némi jelképes összegért?
A válasz az, hogy hatalmas feszültséget okozna ez azok között, akik újonnan vásárolnak autókat. A botrány kiváltképp azok számára lenne fokozott, akik másképp nem tudnak vásárolni autót, csak lízingre!

Forrás: buzzblog.eu

Ajánló

Ajánló