Ettetek már sütőtök chipset?



Íze pedig mennyei, ami nem csak szervezetünkre, de lelkünkre is jó hatással van. Most egy olyan verziót szeretnénk bemutatni nektek a sütőtökről, amit érdemes kipróbálni.

Ez nem más, mint a sütőtök chips. Persze tudjuk, hogy a chips a burgonyához köthető és története elég legendás.
Miért ne próbálhatnánk ezt ki magával a fenséges sütőtökkel?

Elkészítését így próbáljuk


Meg kell pucolnunk a sütőtököt és nyersen a lehető legvékonyabb szeleteket kell kihozni húsából. Jobb inkább a vékony szeleteket forgácsolásos módszerrel alkotni. Erre alkalmas eszköz lehet akár egy zöldségpucoló.


A sütőt hevítsük fel 200 fokra és a tepsit béleljük ki enyhén olajjal megkent sütőpapírral, majd lazán (ne érintkezzenek) helyezzük el a „forgácsolt” sütőtök kis alkotásait.


A sütőtököket sózzuk meg ízlés szerint, majd enyhén spricceljük be olajjal.


A sütőtök chipsek 20 perc alatt megsülnek. Sütés közben enyhén rázogassuk meg a tepsit, hogy egyenletesen piruljanak.


Ha tálba zsúfoljuk a csemegét, előfordulhat, hogy visszapuhul. Bár a sütőtök mindenképp ízletes és evése örömöt jelent mindenkinek.


Forrás: nosalty.hu

Ajánló

Ajánló