Júzcar a hupikék falu



A spanyol falu 2011-ben került köztudatba. Történetesen a Sony Pictures új produkciójához Spanyolországban egy olyan falut keresett, ahol a házak hófehérek, hogy alkalomadtán a szép épületeket át lehessen színezni kékre.

Júzcar falut találták erre a legalkalmasabbnak.

A falusiak eleinte idegenkedtek a kék színezettől, de az ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Végül beadták derekukat és a falusiak megszavazták, hogy szeretett falujuknak kék színezete legyen.

A Sony Pictures csupán egyhetes programsorozatot akart tartani és természetesen a színezet visszaállítását is vállalta volna. A pénz azonban éppen jól jött a falunak. Az átfestéshez több száz liter kék festéket használtak. Így létre is hozták a Törpök című film helyszínét.

Vannak itt még csodálatos dolgok az szép színezetű házak mellett. Például ősszel érdemes ide ellátogatni. Ilyenkor a szelíd gesztenyefák csodásan pompáznak. Ha nem sikerül szelídgesztenyét találni ne keseredjünk el, mert a helyiek szeretettel kínálják a frissen szedett szelídgesztenyét.


Ilyenkor az utcákon érezhetjük a frissen sült gesztenye illatát és abból bizony csemegézhetünk is.


Aprajafalvára gyermekeinkkel érdemes ellátogatni ide, főként, ha mi is kicsit gyerekek szeretnénk lenni.


Elő fordult már, hogy a filmforgatás segített már falun, amelynek éppen jól jött a segítség, de ez is egy csodás máltai történet.

Forrás: globospot.hu

Ajánló

Ajánló