Tartós szemszín változtató műtét az új őrület Amerikában – videó



A szem a lélek tükre tartja a mondás. De vannak, akik ezt nem igazán tartják fontosnak és úgy döntenek, megváltoztatják a színét.

Ez a legújabb őrület Amerikából a tartós szemszín változtató műtét. Csak a tehetősek engedhetik meg maguknak, mert az ára 10 ezer dollár, azaz 3 millió forint.


Egy kaliforniai klinikán végzi el a beavatkozást a BrightOcular nevű cég, amelynek során mesterséges íriszt helyeznek be a szembe a szaruhártyán keresztül.

A magánklinikát vezető Dr. Kenneth Rosenthal szerint a szemszín változtatás egyre inkább divatba jön. Az orvos eddig szembetegségeket gyógyított, majd feltalálta a szivárványhártya transzplantációt, amelyet már néhány éve végez.

A mesterséges írisz vékony és nem mérgező anyagból van, hasonlóan a kivehető kontaktlencséhez. A hamis írisz rugalmas, ezért tudják behelyezni a szaruhártyán át. Ehhez egyetlen bemetszést kell végezni a szemésznek, amely 2.8 milliméteres.
A BrightOcular nevű cég szerint a beavatkozás biztonságos, rövid ideig tart és fájdalommentes.

Egy szemen kb. 15 percig tart a beavatkozás, de a látási hibák ezzel nem korrigálhatók. A beültetett íriszt később el is lehet távolíttatni.


Néhány szemész szerint azonban a beavatkozás káros lehet az egészségre.

Ezt azzal magyarázzák, hogy a mesterséges implantátum magas nyomást hozhat létre a szem belsejében, ami szürke hályoghoz, esetleges szaruhártya sérülésekhez vezethet. Ez pedig szélsőséges esetben vakságot is okozhat.

Ebben a videóban egy fekete színész meséli el miért akarta világító kék szemekre változtatni a jelenlegi szemszínét.


Forrás: 24.hu

Ajánló

Ajánló