Égető élmény - videó a 80 fokos Perui folyóról80 fokos átlag hőmérséklettel rendelkezik a Perui folyó, melynek létezését sokáig legendának hitték. 

Több ezer éve színesíti a helyiek életét a folyó, melyet nemes egyszerűségnek most már Forró folyónak neveznek, mégis csak a közelmúltban fedezte fel a tudomány. Számos legenda szólt a múltban is a forró vizű folyóról, ahol állítólag ember evő kígyók és hatalmas pókok élnek, talán éppen ezért nem vették sokan komolyan a víz létezését. Nos pókok és ember evő giga kígyók valóban nincsenek itt - legalább is ember evők nem - ám az égető hőmérsékletű folyó igen! 

Andrés Ruzonak hála ma már a tudomány is elismeri a folyó létezését és igen komolyan fel is keltette érdeklődését. A folyó hőmérséklete 80 és 86 között ingadozik, ez természetes kibírhatatlan hőmérséklet lenne az élőlények számára, ezért nem is él szinte semmi sem ebben a folyóban. Nagyon nagyon tiszta, gyakran használják fogyasztásra, főzésre is. Elsősorban azonban a helyiek egyik fő szenthelyének számít, akiknek eddig egyáltalán nem okozott problémát, hogy nem lepték el a helyet a kíváncsiskodók. 

Ajánló

Ajánló